Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ 
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ 

                               ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ  10:30 π.μ.
Εργαζόμενοι-ες

Η φετινή πρωτομαγιά συμπίπτει με τον ένα χρόνο που η Κυβέρνηση οδήγησε την χώρα και τους εργαζόμενους στην νέα βαρβαρότητα του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Η κυβέρνηση με την ανοιχτή στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας με στόχο το φόρτωμα των βαρών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων λαϊκών μαζών. Νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας! Η σχέση μισθών-κερδών ανατρέπεται ραγδαία μέρα με την μέρα υπέρ των κερδών, με την άμεση μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των ΣΣΕ και την κυριαρχία ελαστικών και ευέλικτων μορφών εργασίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και των απολύσεων. Στο μαύρο αυτό φόντο έρχονται να προστεθούν και οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για τον λαό η αύξηση του ΦΠΑ στον ψηλό συντελεστή, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κλπ, το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα κάθε δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση.

Αγωνιστική ταξική ενότητα ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ

Εργαζόμενοι-ες

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικής σημασίας. Καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών, επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα, φτιάχνουν έναν απάνθρωπο κόσμο για τα παιδιά μας. Απαιτείται ενωμένος, παλλαϊκός αγώνας διαρκείας, με απεργίες και διαδηλώσεις για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει για να μην μας στείλουν 200 χρόνια πίσω. Στις συνθήκες αυτές, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ με διαφορετικό τρόπο, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της περιόδου, αλλά έγινε εμφανέστερο σε ευρύτερες μάζες εργαζομένων, η υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και η υπονόμευση των αγώνων, πράγμα που τους φέρνει σε σύγκρουση με τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μας μένει άλλος δρόμος από το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων. Με αγώνες στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων,. Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν και να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Για μια κοινωνία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι. Να ενισχύουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας για:


• Να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους.

• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς. Απαγόρευση των απολύσεων. Διαγραφή των χρεών των άνεργων και των φτωχών από τις τράπεζες.

• Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και μείωση της λαϊκής φορολογίας, ειδικά των έμμεσων φόρων, με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

• Δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνικές υπηρεσίες.


Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων προτείνει σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλους τους αγωνιζομένους κλάδους σε όλο το εργατικό ταξικό κίνημα να κλιμακωθούν οι αγώνες με απεργίες διαδηλώσεις συλλαλητήρια με πρώτο σταθμό μετά την πρωτομαγιά την 11η Μάη με μεγάλο πανεργατικό πανκοινωνικό συλλαλητήριο και εν συνεχεία με κλιμάκωση της δράσης με απεργίες και αγώνες διάρκειας στον δρόμο για την πανεργατική απεργία της 11ης Μάη.

- ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΗΜΟΝΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ. «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ!

- ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Νέα Μέτρα: Κοινωνική βαρβαρότητα και σκλαβιά στο κεφάλαιο

Σχόλιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εάν εφαρμοστούν, απειλούν να γυρίσουν την ελληνική κοινωνία σε κατάσταση βαρβαρότητας και σκλαβιάς στις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες και καπιταλιστές, τους οποίους με τόσο φανατικό ζήλο εξυπηρετεί η άθλια αυτή κυβέρνηση. Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται την στιγμή που το Μνημόνιο έχει χρεοκοπήσει πολιτικά στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων. Αποκαλύπτεται ότι δεν έγινε για να "σώσει την χώρα", αλλά τους τραπεζίτες και τους "δανειστές", συντρίβοντας την κοινωνία. Οι προτάσεις για "αναδιάρθρωση", που γίνονται σήμερα από διάφορες πλευρές του κατεστημένου, έχουν σαν κοινό παρανομαστή την επέκταση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, σε συμφωνία με τα "κοράκια των αγορών" σε ένα μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Μόνη λύση είναι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να προχωρήσουν τώρα σε πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό, να ανατρέψουν το Μνημόνιο, την κυβέρνηση και όλους τους εκφραστές του κεφαλαίου. Να επιβάλουν εδώ και τώρα μονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, ριζική αναδιανομή του πλούτου με αυξήσεις στους μισθούς κα τις συντάξεις, έξοδο από ΟΝΕ, ευρώ και ΕΕ, αποφασιστική ενίσχυση της δημοκρατίας για τους εργαζόμενους ενάντια στον αυταρχισμό και τα σχέδια του νέου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού (100 βουλευτές, κ.α.) που ήδη προετοιμάζονται.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Απεργία στα βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής:


Η Απεργία στον «Παπασωτηρίου» δείχνει το δρόμο, για την συλλογική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας.

Η παιδεία της αγοράς και του "μνημονίου" δεν θα περάσει!

-Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και σχολών

-Όχι στις περικοπές πιστώσεων και προσωπικού

-Όχι στο νέο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση

Όταν ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται στο στόχαστρο του Μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου και της Τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο χώρος της Παιδείας δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση! Στην εκπαίδευση, κάτω από τον αυστηρό οικονομικό και πολιτικό στραγγαλισμό του μνημονίου, προωθείται μια σαρωτική αντιδραστική αλλαγή με στόχο μια εκπαίδευση της αγοράς και των νέων ταξικών φραγμών.

Δικαίωση για τους απολυμένων των «Αιολικών Νέων»

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΜΜΕΛ:


Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου χαιρετίζει την πρωτόδικη απαλλαγή των πρώην απολυμένων των «Αιολικών Νέων» από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που επαληθεύτηκαν και επίσημα, ομόφωνα και με πρόταση της ίδιας της αρμόδιας αντι-εισαγγελέα τα γνωστά σε όλους δίκαια των συναδέλφων αυτών και που μπορούν να συνεχίσουν ακόμη πιο συστηματικά τη διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους, τις οποίες και μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει. Ο δίκαιος αγώνας τους είναι και θα παραμείνει παράδειγμα και σύμβολο αδιαπραγμάτευτης διεκδίκησης για όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ της Λέσβου.


  • Να δοθούν οι αποζημιώσεις στους απολυμένους


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΝΤΙΑΝΕΛΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ


Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ

Στην άμεση εφαρμογή της πολιτικής που προβλέπουν ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία στο χώρο των ΜΜΕ και με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο. Στόχος όχι μόνο το εργασιακό ξεζούμισμα των εργαζομένων, αλλά και ο απόλυτος έλεγχος και χρήση των ΜΜΕ σαν ντουντούκες των τροϊκανών ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία, με χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις ενάντια σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται. Πρώτα βιολιά σε αυτόν τον ρόλο είναι εργοδοτικά στελέχη, εργολάβοι της ενημέρωσης, πρωτεργάτες της απεργοσπασίας, παπαγαλάκια των τραπεζών, κάθε είδους επιχειρήσεων και της αστυνομίας, χρυσοκάνθαρους της δημοσιογραφίας, να πρωτοστατούν στα εμετικά κηρύγματα για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα (φυσικά με το αζημίωτο).

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Debtocracy/Χρεοκρατία: Την Τετάρτη 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση και μπαίνουμε στο ίντερνετ...


ΕΝΑ ΝΤΟΚYΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και μπαίνουμε στο Ίντερνετ. Στη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ (HD) που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.

Να μπει τέλος στις διώξεις των απολυμένων των «Αιολικών Νέων»

Η Τοπική Επιτροπή Νομού Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ενέργειες του εκδότη Γιώργου Κονδυλούδη να μηνύσει τους εργαζόμενους που απέλυσε προσχηματικά, με στόχο του την αποφυγή καταβολής των νόμιμων αποζημιώσεων.

Αφού ο εκδότης πέταξε εν ψυχρώ στο δρόμο 20 ανθρώπους, αφού έβαλε λουκέτο σε μια αποδεδειγμένα κερδοφόρα επιχείρηση, αφού εκδικήθηκε με το χειρότερο τρόπο εργαζόμενές του επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ψευδείς συμβάσεις εργασίας με ειδικότητα άλλη από αυτή που πραγματικά ασκούσαν, αφού απαξίωσε, προσέβαλε, υποτίμησε δημοσίως τους εργαζόμενους αυτούς, αφού ακολούθησε όλη αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά σήμερα έρχεται να «ζητήσει και τα ρέστα».

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αλληλεγύη στους εργαζόμενους της «Βοήθειας στο σπίτι»


Δουλειά και αξιοπρέπεια σε όσους προσφέρουν στην κοινωνία

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη «Βοήθεια στο σπίτι» που απεργούν στις 31 Μάρτη-1 Απρίλη διεκδικώντας τα αυτονόητα, δουλειά και αποδοχές με αξιοπρέπεια για να συνεχίσουν το έργο τους που είναι απαραίτητο στην κοινωνία.Το μεθοδευόμενο τέλος της «Βοήθειας στο σπίτι» με θύματα τους εργαζόμενους και όσους είχαν ανάγκη τις υπηρεσίες τους σηματοδοτεί τη χρεοκοπία του μοντέλου λειτουργίας του δημόσιου τομέα και ειδικά των κοινωνικών υπηρεσιών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με ελαστικά εργαζόμενους.
Η πολιτική της κυβέρνησης και του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ έδειξε ότι το μόνο που θεωρεί ανελαστικό είναι τα κέρδη των τραπεζών: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδωσαν στις τράπεζες 108 δισ., σχέδον όσο είναι το δάνειο του Μνημονίου, 110 δισ. Είναι φανερό ότι υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας για τα τσεπώσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Την ίδια στιγμή λεηλατούνται οι κοινωνικές δαπάνες σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές που παραδίνονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να κερδοσκοπεί.
Αυτοί όμως που η κυβέρνηση συκοφαντεί διά στόματος του αντιπροέδρου της ως κοπρίτες, προσφέρουν κοινωνικά αναγκαίες υπηρεσίες. Καμιά δαπάνη προς αυτές δεν είναι σπατάλη και είναι άμεση ανάγκη να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι της «Βοήθειας στο σπίτι» σε θέσεις εργασίας πλήρους και μόνιμης απασχόλησης, με ασφάλιση και αξιοπρεπείς αποδοχές στα πλαίσια του δημόσιου τομέα. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει υπάρξει η στήριξη της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs