Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΙ /ΟΛΕΣ στους δρόμους - ΟΧΙ μέχρι τη Νίκη



ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Η συμφωνία που έφερε σαν πρόταση η κυβέρνηση στην Βουλή αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα νέο βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο. Συνεχίζεται έτσι αδιατάραχτα η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η εργοδοτική τρομοκρατία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η κοινωνική καταστροφή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού, μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ, με τις τράπεζες κλειστές και τα συστημικά ΜΜΕ να λένε ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της!
Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιο! Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν και πρέπει να παλέψουν για να μην ψηφιστεί η συμφωνία και σε κάθε περίπτωση να μην εφαρμοστεί. Η ώρα της ευθύνης έφτασε! Οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εισπράξουν ένα νέο, πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!
Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης Αριστεράς. Μιας Αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, που θα τιμήσει το  «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να  τραβήξει τη μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι την δικαίωσή της.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία ψήφισαν ΟΧΙ για να διώξουν οριστικά και αμετάκλητα το «μαύρο μέτωπο» από τη ζωή τους. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ «ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
11:00 - ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
20:00 - ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 12/7 στις 8:00 μ.μ. στην πλ. Σαπφούς. Ο λαός να υπερασπίσει την απόφασή του!



Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στις 5 Ιούλη ο λαός είπε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ ενάντια στα μνημόνια, τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας, και το παλιό πολιτικό σύστημα. Το ΟΧΙ αυτό είναι μία μεγάλη νίκη των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος, την εργοδοτική τρομοκρατία και την άθλια γκαιμπελική προπαγάνδα των καναλαρχών.
Δεν πέρασε μια μέρα από το δημοψήφισμα και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να πετύχει μια «εθνική ενότητα» με όλα τα ρετάλια του αστικού πολιτικού συστήματος για την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας. Το περήφανο ΌΧΙ του λαού όμως δεν νομιμοποιεί κανένα νέο μνημόνιο ούτε του Γιούνκερ, ούτε αυτά που πηγαινοφέρνει η κυβέρνηση στους «θεσμούς». Την επιτροπεία, τη μείωση στις συντάξεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη συνέχιση της φορολεηλασίας του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια, το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών, δεν μπορεί να τα υπογράψει κανένας γιατί τα έχει απορρίψει ο λαός με τους αγώνες του και με το δημοψήφισμα.
Οι πεντάμηνες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών και οι τελευταίες εξελίξεις έκαναν καθαρό ότι οι λεγόμενοι «εταίροι» δεν είναι παρά αδίστακτοι «οικονομικοί δολοφόνοι» που θέλουν με κάθε μέσο να επιβάλλουν την βάρβαρη πολιτική τους. Αγνοούν προκλητικά την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
εν υπάρχει «τρίτος δρόμος», ανάμεσα στην ρήξη και την υποταγή. Δεν μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια με «διαπραγματεύσεις» και σε συμφωνία μαζί τους, όταν αυτοί έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά των αποφάσεων. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για να δικαιωθεί η λαχτάρα του ελληνικού λαού για ζωή αξιοβίωτη, χωρίς χρέος, μνημόνια και επιτροπεία, και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο.
Για να σταματήσουν οι εκβιασμοί, για να επιβιώσει ο λαός πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα: Παύση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό εργατικό έλεγχο, αποκοπή τους από το ευρωσύστημα, έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, εγγύηση των καταθέσεων από το κράτος, έξοδος από την ευρωζώνη και αποδέσμευση από την Ε.Ε., ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων, ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων, εθνικοποίηση και λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού. Μέτρα σε βάρος του κεφαλαίου για να ζήσουν ο λαός κι οι εργαζόμενοι.
Αυτές δεν είναι προτάσεις για ένα αόριστο μέλλον. Είναι άμεσες προτάσεις για να επιβιώσουμε και να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο πέρα από την κόλαση των «προγραμμάτων διάσωσης». Τα μέτρα αυτά μπορεί να τα επιβάλλει μόνο ο οργανωμένος λαός. Με λαϊκές επιτροπές στήριξης του «ΟΧΙ μέχρι το τέλος», με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με  αλληλεγγύη και αγώνα.
Καλούμε τον λαό της Μυτιλήνης, τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του ΟΧΙ αλλά και όσους στέκονται με συνέπεια απέναντι στα παλιά και στα νέα μνημόνια και στις αντιλαϊκές πολιτικές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 12/7 στις 8:00 μ.μ. στην πλ. Σαπφούς.
Ο λαός να υπερασπίσει την απόφασή του!

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs