Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Καμία γυναίκα λιγότερη


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Μυτιλήνης από την γυναικοκτονία που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Χρυσομαλούσσα. «Έγκλημα πάθους» γράφουν ορισμένα ΜΜΕ. «Ήταν καλό παιδί, όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν».
Έτσι εκφράζεται η υποκριτική στάση μιας κοινωνίας που αρνείται να δεχτεί την έμφυλη ανισότητα, ως την γενεσιουργό αιτία της βίας που οδηγεί στο έγκλημα. Μιας κοινωνίας που θεωρεί την πατριαρχική βία, κανονική. Μιας κοινωνίας που δίνει ελαφρυντικά στον γυναικοκτόνο. Δικαιολογεί έτσι τη βία και την καταπίεση που δέχονται οι γυναίκες στα πλαίσια της ερωτικής τους ζωής, της οικογένειάς τους, αλλά και ως εργαζόμενες γυναίκες. 
Η δολοφονία της «όμορφης γυναίκας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται σ’ αυτήν τα ΜΜΕ, δεν είναι τυχαία, όπως δεν είναι τυχαίες και όλες οι δολοφονίες γυναικών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, από τον σύζυγο /σύντροφο /πατέρα /αδερφό.  Το χέρι των δολοφόνων το όπλισε  η πατριαρχία, ο κοινωνικός φασισμός, ο καπιταλισμός, που θέλει τη γυναίκα ιδιοκτησία, αντικείμενο εκμετάλλευσης, πολλαπλά καταπιεσμένη.
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνιζόμαστε, ώστε κανένα έγκλημα σε βάρος γυναικών να μη μείνει ατιμώρητο. Να αναδείξουμε τις ευθύνες των αστικών θεσμών (κυβέρνησης, δικαιοσύνης, αστυνομίας, ΜΜΕ), που από τη μία αναπαράγουν όλα τα σεξιστικά στερεότυπα και από την άλλη αναλαμβάνουν να βρίσκουν ελαφρυντικά για τους ενόχους.
Δίνουμε τον αγώνα δίπλα σε καθεμία γυναίκα, όπως τον δίνουμε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο/νη , εργαζόμενο/νη, άνεργο/γη, πρόσφυγα και μετανάστη/τρια, στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για ισότητα και αξιοπρέπεια. Για να  ανοίξουμε όλοι/ες μαζί το δρόμο που θα μας απαλλάξει από το σύστημα που γεννά την καταπίεση, τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs