Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ


Συμμετοχή σε όλες τις μάχες του επόμενου διαστήματος και στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη δήλωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α,η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας και όπου παρουσιάστηκαν από τον Δ.Δεσύλλα, πρώην ευρωβουλευτή και τον ΚώσταΠαπαδάκη, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ μέχρι πρόσφατα, οι πολιτικές θέσεις και η διακήρυξη του σχήματος.

Ανοίγοντας τη συνέντευξη εκ μέρους του συντονιστικού της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α η Μαρία Ζευγώλη τόνισε ότι η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. το νέο μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας είναι εγχείρημα μακράς πνοής, ενώ ο Πέτρος Κωνσταντίνου σημείωσε ότι οι αγωνιστές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. αντλούν δύναμη και έμπνευση από τον Δεκέμβρη και τα εργατικά κινήματα σε Γαλλία και όχι μόνο.

Ο Δ.Δεσύλλας τόνισε ότι «για πρώτη φορά 11 οργανώσεις της Αριστεράς της ανατροπής που βρέθηκαν μαζί στους αγώνες της προηγούμενης περιόδου προχωράνε σε ένα νέο εγχείρημα για την άλλη Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας. Στις ευρωεκλογές, αλλά και στους αγώνες, θέλουμε να εκφραστεί η διάθεση για να ηττηθεί η επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ που στηρίζει η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να καταδικαστεί και το ΠΑΣΟΚ που αποτελεί δεύτερο πυλώνα της αστικής πολιτικής στην Ελλάδα. Η ΕΕ-σφαγείο των πολυεθνικών δεν διορθώνεται, γι'απαντάμε από τη σκοπιά της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης, μια νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη».

Ο Κώστας Παπαδάκης υπογράμμισε "την ανάγκη για παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο του κόσμου που δίνει μάχες από τον Δεκέμβρη της εξέγερσης, μέχρι τα κινήματα στις γειτονιές που υπερασπίζονται τους ελεύθερους χώρους αλλάκαι τις δημοκρατικές ελευθερίες. Η επίθεση Δένδια με τα μέτρα κατά της κουκούλας είναι η κορυφή της έξαρσης του αυταρχισμού μπροστά στα αδιέξοδα των διαχειριστών της οικονομικής κρίσης. Εμείς επιμένουμε στην αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs