Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ξεσηκωμός κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη - Αλληλεγγύη στις εξεγέρσεις των αραβικών λαών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα σχέδια ιμπεριαλιστικής επίθεσης και επέμβασης στη Λιβύη, από δυνάμεις του ΝΑΤΟ, με την κάλυψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η επέμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό της Λιβύης από τη στρατιωτική καταστολή του αντιδραστικού εκφυλισμένου καθεστώτος Καντάφι, αλλά για να επιβάλλει την κυριαρχία των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών στην πετρελαιοπαραγωγό Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, που κλονίζεται από τις εξεγέρσεις των λαών. Στην πραγματικότητα η ιμπεριαλιστική επέμβαση (με πρωταγωνιστές ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και την ΕΕ συνολικά) στέλνει μήνυμα ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής, σε μια εποχή βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Περισσεύει η υποκρισία όταν την ίδια ώρα εισβάλλουν δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να τσακίσουν τις κινητοποιήσεις στο Μπαχρέιν ενάντια στη δικτατορία.

Η απελευθέρωση του λιβυκού λαού από το καταπιεστικό καθεστώς Καντάφι θα είναι έργο των δικών του αγώνων και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, δεν θα έρθει από τις κανονιοφόρους και τα βομβαρδιστικά του ιμπεριαλισμού. Αντίθετα, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα φέρουν νέα δεσμά και νέα δεινά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει ιδιαίτερα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχει στις πολεμικές επιδρομές, διαθέτοντας τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, αλλά και δυνάμεις ναυτικού και αεροπορίας.

Ο στρατιωτικός αποκλεισμός των συνόρων σε βάρος των προσφύγων κάτω από τον μανδύα της επιχείρησης ανθρωπιστικής διάσωσης που οδήγησε στη τραγωδία των δώδεκα πνιγμένων μεταναστών από το Μπαγκλαντές στο Λιμανι της Σούδας είναι ένα πρώτο έγκλημα αυτής της επέμβασης. Να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες της εξέγερσης και να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου. Ο ελληνικός λαός θα αντιταχθεί στη συνενοχή στο έγκλημα στη Λιβύη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το μαζικό κίνημα και την Αριστερά σε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην επέμβαση στη Λιβύη, ενάντια στη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων ξεκινώντας από τη σημερινή αντιρατσιστική και αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αθήνα, στην πλατεία Κοτζιά στις 2:30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs