Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Λαγός της κυβέρνησης η «Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου»

Η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική βαρβαρότητας που υπηρετεί η κυβέρνηση του Μνημονίου και της καταστολής. Πέρα από όσα λέει η κυβερνητική προπαγάνδα, η υποθήκευση της χώρας για την πληρωμή του ληστρικού χρέους μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Μια χρεοκοπία επικερδή για τη συντεχνία τραπεζών και βιομηχάνων.

Σημαντική πλευρά αυτού του σχεδίου είναι το δήθεν ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο ρημάζει το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ εξαρτά τη μισθολογική εξέλιξη από το πόσο προσκυνημένος θα είναι ο υπάλληλος στους κυβερνητικούς-κομματικούς εγκάθετους του ΠΑΣΟΚ. Η σχετική κυβερνητική προπαγάνδα αποπροσανατολίζει, προσπαθεί να πείσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται με τις μικτές αποδοχές των διευθυντικών στελεχών που ανακοινώνονται κατά καιρούς. Φυσικά επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι οι αμοιβές των διευθυντικών να παραμένουν υψηλές σαν κίνητρο για να λειτουργούν ως αντίπαλοι των εργαζόμενων που στοχοποιούνται επειδή έχουν ακόμη δικαιώματα.

Στο πλευρό της κυβέρνησης, σε ρόλο λαγού και μάλιστα αριστερού, εμφανίζεται η «Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου» που αναπαράγει τη σχετική προπαγάνδα, την ώρα που οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η τρόικα. Τις προηγούμενες μέρες στράφηκε ενάντια στο φοιτητικό κίνημα που υπερασπίζεται για λογαριασμό της κοινωνίας τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Η υιοθέτηση του «μαζί τα φάγαμε», του κοινωνικού εμφύλιου μεταξύ των θυμάτων της κυβέρνησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο αποπροσανατολισμός που θέλει το «ενιαίο» μισθολόγιο να διορθώνει αδικίες, που ζητά να κριθεί στην πράξη αν η κατάργηση της δωρεάν παιδείας είναι κοινωνικά άδικη, δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά. Η Αριστερά ζει και αναπνέει στους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των εκμεταλλευόμενων αυτού του κόσμου. Γεννήθηκε για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όχι για να της δώσει αριστερό άλλοθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs