Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μήνυμα ελπίδας η επιτυχία του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου της Αθήνας στις 24 Αυγούστου



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την επιτυχία του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή την Παρασκευή 24 Αυγούστου. Η μεγάλη συμμετοχή, αλλά και το γεγονός ότι μετανάστες από πολλές χώρες πήραν μέρος με πρωτόγνωρη μαζικότητα, είναι μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Δεν έμεινε αναπάντητο το κυβερνητικό μήνυμα ρατσισμού και διχασμού ανάμεσα στους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση επενδύει σε αυτή την πολιτική, με αποκορύφωμα τη βάρβαρη επιχείρηση αστυνομικής βίας ενάντια στους μετανάστες που χωρίς ντροπή ονόμασε «Ξένιος Δίας».  Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα, θέλει τους μετανάστες χωρίς κανένα δικαίωμα, ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό. Επιδιώκει αντιπαράθεση ρατσιστικού χαρακτήρα με τους μετανάστες για να περνάει τα ολέθρια μέτρα του Μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ χωρίς προβλήματα. Παράλληλα επιδιώκει τη μονιμοποίηση της καταστολής στις πόλεις και τις γειτονιές, για να εγγυάται το χτύπημα κάθε κοινωνικής αντίστασης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το γεγονός ότι η αστυνομία εμπόδισε την πρόσβαση των μεταναστών στη συγκέντρωση στην Ομόνοια όπως μπορούσε, χωρίς να πετύχει τελικά το στόχο της, τη ματαίωση δηλαδή της συμμετοχής των μεταναστών. Αποκορύφωμα αυτής της αντιδημοκρατικής πρακτικής ήταν η αναίτια προσαγωγή του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας.
Οι τραμπουκισμοί στο χώρο της βουλής, με τις πλάτες της αστυνομίας, από το βουλευτή της ακροδεξιάς Χρ. Αυγής Δημήτρη Κουκούτσησε βάρος του Τζ. Ασλάμ, του Π. Κωσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, αλλά και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου που αντέδρασε σε όσα γίνονταν, δε δείχνουν μόνο τοβαθιά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα και τη φασιστική νοοτροπία της ακροδεξιάς. Δείχνουν ότι δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα δεκανίκι της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης που έχει τόση ανάγκη σήμερα να διχάσει τους εργαζόμενους με το ρατσισμό και την αντιμεταναστευτική προπαγάνδα ώστε να περάσει με την ησυχία της τα βάρβαρα μέτρα που θα κοστίσουν 13,5 δισ. ευρώ στην κοινωνία. Αυτό έδειξε και η στήριξη του ξεπουλήματος της αγροτικής Τράπεζας. Οι φασίστες ποτέ δε στρέφονται ενάντια σε κυβέρνηση, τραπεζίτες, Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs