Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Όλοι το Σάββατο το μεσημέρι στη πλατεία Σαπφούς





Κράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δεξιό παρακράτος 
σε αγαστή συνεργασία κατά προσφύγων και δημοκρατικών ελευθεριών


Ο βουλευτής και Αιγαιάρχης της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου,  ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός  κι η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν την Δευτέρα στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, άνοιξαν το δρόμο για την ακροδεξιά – φασιστική εκτροπή που εκτυλίχθηκε τις επόμενες ημέρες στην πόλη. Άλλωστε είναι γνωστές οι σχέσεις και των τριών με τον βρωμερό χώρο της ακροδεξιάς.
Τις επόμενες ημέρες είδαμε δήθεν αγανακτισμένους επιχειρηματίες (γνωστά φασιστοειδή, άνθρωποι του υποκόσμου κι διάφοροι άλλοι), σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να επιτίθενται στους αγωνιστές πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς καθώς και σε αλληλέγγυους πολίτες αλλά και δημοσιογράφους που απλά έκαναν τη δουλειά τους.
Η κρυπτόμενη κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι τοπικές εκφάνσεις του κρατικού μηχανισμού, έχουν τεράστιες ευθύνες για την ακροδεξιά εκτροπή που βιώνει η Λέσβος, αφού ανέχεται και χαϊδεύει την αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους, αντί να ξηλώσει την ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας και να συλλάβει τους παρακρατικούς τραμπούκους.
Η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου δηλώνει: ούτε βήμα πίσω από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει την δημόσια διαμαρτυρία, σε κανέναν. Η καλύτερη απάντηση στην αρκοδεξιά εκτροπή των τελευταίων ημερών είναι η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου που διοργανώνει ο Συντονισμός Λέσβου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs