Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη κλιμακίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μόρια


Το Σάββατο 30/3/2019 κλιμάκιο του Πανελλαδικού Συντονιστικού (ΠΣΟ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε εξόρμηση στη Μόρια και σε διπλανά χωριά, καθώς και στον άτυπο καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ΚΥΤ της Μόριας. 
Η Άννα Μπαχτή  μέλος της ΚΣΕ  (Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή) και ο Λέανδρος Μπόλαρης, μέλος του ΠΣΟ  και  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνοδευόταν από τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ‘’Ανταρσία στο Αιγαίο’’ Νίκο Μανάβη και από μέλη της Τοπικής Επιτροπής. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μαζική έξοδος των ανθρώπων από τις εμπόλεμες περιοχές, μπήκε μπροστά στην προσπάθεια να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες στην πορεία τους για το τόπο προορισμού τους. Και κάνει ξεκάθαρο πως παλεύει για ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, για διάλυση των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων σε όλη τη χώρα και των Hot Spots, για ανοιχτή πρόσβαση τους στον ιστό των πόλεων, για ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα σχολεία με τάξεις υποδοχής και ένταξης, για παροχή ασύλου και κάρτας εργασίας σε όσους παραμένουν στη χώρα μας. Για άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να ταξιδέψουν στις χώρες που το επιθυμούν. Για άμεση εφαρμογή προγραμμάτων ενσωμάτωσης στις κοινωνίες των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας με δικαίωμα στέγασης σε όλους όσοι το επιθυμούν.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στις μάχες των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών. Για ένα κίνημα ανατροπής ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία τον πόλεμο και τον φασισμό.
Γνωρίζοντας πως η περίοδος χαρακτηρίζεται από σοβαρές δυσκολίες στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, υπήρξε πλούσια συζήτηση και τοποθετήσεις για το μέλλον του κινήματος. Κοινή συνισταμένη είναι η μάχη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στην βάση των μαχητικών, ανεξάρτητων και αποτελεσματικών αγώνων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs