Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα φέτος. Ο νεοσυντηρητικός χειμώνας είναι εδώ, η φασιστική απειλή – παρά την ήττα της Χρυσής Αυγής – δεν έχει ακόμη νικηθεί, παίρνει νέες μορφές. Οι εκλογικές νίκες που πέτυχαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπερσυντηρητικοί τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι συναγελάζονται με ακροδεξιούς και φασίστες δείχνει πως απαιτείται να γίνουν πολλά για να νικηθεί η φασιστική απειλή. Η ξενοφοβία, ο κάθε μορφής ρατσισμός, η ρητορική του μίσους μπορούν και πρέπει να νικηθούν από το μαζικό λαϊκό – εργατικό – νεολαιϊστικο κίνημα.
Το αντιφασιστικό κίνημα στην Λέσβο στέκεται αλληλέγγυο, μαζί με τους πρόσφυγες – μετανάστες/τριες που αγωνίζονται για την ζωή και την ελευθερία τους. Δίνει την μάχη της ανατροπής των αντιμεταναστευτικών και αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων. Η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί να γίνει το κεφαλοχώρι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή και ταυτόχρονα ο συνοριοφύλακας της ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις  εκφράζουν και υλοποιούν – κατά περίσταση – διαφορετικές εκδοχές αυτής της πολιτικής.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να νικηθεί η φασιστική απειλή, όποια μορφή και να πάρει. Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής, ήταν η πρώτη σημαντική νίκη του κινήματος.

Με μεγαλύτερη ένταση πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την καταδίκη των δολοφόνων της φασιστικής συμμορίας  για να δικαιωθεί το αίμα του Παύλου Φύσσα και των άλλων θυμάτων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις φετινές κινητοποιήσεις, βροντοφωνάζει μαζί με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους για να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, για να ταξιδέψουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης κι αν το επιθυμούν να ζήσουν στις πόλεις και στις γειτονιές μας, να έχουν πρόσβαση στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στη δουλειά. Αγωνίζεται για την ανατροπή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας
Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού –νεολαιίστικου – λαϊκού κινήματος. Πάει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις. Το δρόμο στη δεξιά και τη φασιστική απειλή δεν θα τον φράξουν οι υποκριτικές διακηρύξεις του Τσίπρα που αγκαλιάζεται με τη Μέρκελ, θα τον φράξουν οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το δικό της μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.
ü Στη φυλακή οι φασίστες-ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες/μετανάστες.
ü Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα – Ποτέ ξανά φασισμός!
ü Όχι στην Ευρώπη φρούριο – ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες
Συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς
την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs