Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Να κλείσει τώρα το κολαστήριο της Μόριας


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου καλεί σε νέα συγκέντρωση - πορεία που διοργανώνουν οι Συλλογικότητες Λέσβου, το Σάββατο 5/10 στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Σαπφούς με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους στο στρατόπεδο της Μόριας. .
Η κατάσταση είναι εκρηκτική, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτηνώδης, ενώ έρχονται νέα αντιπροσφυγικά μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα του πλήθους των προσφύγων, που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ, η οποία δεν αμφισβητείται βεβαίως. Σήμερα απαιτείται να αναπτυχθεί η πάλη εργαζομένων, νεολαίας και προσφύγων/μεταναστών για:
·                    Να μη συνηθίσουμε το θάνατο.
·                    Να κλείσουν η Μόρια και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα.
·                    Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
·                    Διαμονή των προσφύγων στις πόλεις, σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, με όλα τα δικαιώματα σε εργασία, μόρφωση, υγεία κλπ.
·                    Να πέσουν τα τείχη της ΕΕ, να καταργηθούν οι συμφωνίες «Δουβλίνο» για το προσφυγικό. Οι πρόσφυγες να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
·                    Στοπ στην αστυνομική καταστολή κατά προσφύγων και μεταναστών, όχι στις επιχειρήσεις αποτροπής σε θάλασσα και στεριά που θα προκαλέσουν πλήθος νεκρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs