Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η Λάμψη της Εξέγερσης είναι παντοτινή

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και διδάσκει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται με την «κανονικότητα» της φτώχειας και της ανελευθερίας, όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά ανοίγει το δρόμο για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ότι όταν όλα γύρω χειροτερεύουν επικίνδυνα, οι εξεγέρσεις του λαού και της νεολαίας ανατρέπουν τους τυράννους και όχι ο συμβιβασμός.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα είναι και φέτος σημείο αγώνα και αντίστασης. Σημείο συνάντησης των αγώνων των φοιτητών απέναντι στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και τους μπάτσους που θέλουν για να το φυλάνε, των μαθητών απέναντι στο σχολείο της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς, των εργαζόμενων για αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις με όλα τα δικαιώματα. Σημείο αντιπολεμικής πάλης και κραυγής ειρήνης, απέναντι στον άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και απειλεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στον πυρηνικό όλεθρο, στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης και των κυβερνήσεων που μας παρασέρνουν σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό για το μοίρασμα της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου. Σημείο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνηση της ΝΔ και της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που με την συναίνεση όλου του πολιτικού συστήματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και των εθνικιστών μας υπόσχονται μόνο τα χειρότερα!

Η ιστορία και η μνήμη παραμένουν ζωντανές από τους δικούς μας αγώνες για ψωμί-παιδεία-ειρήνη-ελευθερία, όχι από τα μνημόσυνα των αστών που θέλουν να θάψουν τις αναμνήσεις. Ξέρουν ότι η φωτιά της εξέγερσης που έκαψε τη χούντα των συνταγματαρχών, που τα έβαλε με τους «προστάτες τους» τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σιγοκαίει ακόμα και αρκεί ένα φύσημα της λαϊκής οργής για να κάψει συθέμελα την πολιτική τους, το σύστημά τους, τις αξίες τους.

Το Πολυτεχνείο ζει σε αγώνες μας καλεί.

 

Όλοι/ες μαζικά στις διαδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη!

Μυτιλήνη, Πλ. Σαπφούς 6.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs