Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Απαράδεκτη προειδοποίηση της κυβέρνησης κατά του Στολίσκου της Ελευθερίας


Αλληλεγγύη στην προσπάθεια να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας

Η «νέα» κυβέρνηση του Μνημονίου και της καταλήστευσης της δημόσιας περιουσίας συνεχίζει να προκαλεί τον λαό της χώρας και όχι μόνο. Το Υπουργείο Εξωτερικών με την σημερινή κατάπτυστη ανακοίνωσή του στρέφεται ουσιαστικά ενάντια στον 2ο διεθνή «Στολίσκο της Ελευθερίας» για την απελευθέρωση της Γάζας, που πολύ σύντομα θα ξεκινήσει το ταξίδι του.

Ο στολίσκος ακόμα πιο δυνατός και έμπειρος από την περσινή του προσπάθεια και ύστερα από το αιματοβαμμένο έγκλημα του Ισραήλ, σκοπεύει φέτος να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Το Υπουργείο με τον πλέον επίσημο τρόπο «προειδοποιεί» τους συμμετέχοντες Έλληνες πολίτες και τα πλοία του ελληνικού νηολογίου και δίνει επί τοις ουσίας το πράσινο φως στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ να εξαπολύσει τη δολοφονική πολεμική του μηχανή ενάντια στους αγωνιστές της Ελευθερίας.

Η υποκρισία περισσεύει από την μεριά της Ελληνικής και της Κυπριακής κυβέρνησης, που έχουν μέσα σε ελάχιστους μήνες καταρρακώσει την ιστορική αλληλεγγύη ανάμεσα στον ελληνικό και τον αραβικό λαό. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου για μπίζνες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συντρίβουν την φιλία των λαών.

Μάλιστα, αυτές τις μέρες η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, αυτή που βομβαρδίζει κάθε τόσο άμαχους και παιδιά στη Γάζα.

Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ανοιχτή φυλακή της Ε.Ε. για τους μετανάστες που ξεσπιτώνονται από την επέλαση του καπιταλισμού και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Παράλληλα προωθεί στο εσωτερικό έναν άγριο κοινωνικό μεσαίωνα σε βάρος των εργαζόμενων. Αυτή η κυβέρνηση του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν μπορεί παρά να επικροτεί και να θαυμάζει τον τρόπο που το Ισραηλινό απαρτχάιντ έχει μετατρέψει τη Γάζα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και τον παλαιστινιακό λαό σε πρόσφυγα στην ίδια του τη χώρα.

Η εξωτερική πολιτική που χαράζει, σύμφωνα με τον άξονα ΗΠΑ – Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ, με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου, που ήδη έχουν υποσχεθεί στις αμερικάνικες πολυεθνικές, δεν είναι μόνο ανήθικη είναι επικίνδυνη και τυχοδιωκτική.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για ότι συμβεί στους Έλληνες πολίτες και συνολικά στους διεθνιστές, που θα ταξιδέψουν με τα πλοία του Στολίσκου της Ελευθερίας. Έχει επίσης την ευθύνη να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες και τα Ελληνικού νηολογίου πλοία να φτάσουν στο λιμάνι της Γάζας, όπου και αναμένονται από τις νόμιμες λιμενικές αρχές. Αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ως μη οφείλει, και να καλεί τον ελληνικό λαό να γίνει συνένοχος στην κατοχή της Παλαιστίνης, έχει υποχρέωση να ενημερώσει το κράτος του Ισραήλ να μην τολμήσει να επιτεθεί στον νέο “Στολίσκο της Ελευθερίας”.

Δεν έχουμε αυτάπατες για τη στάση που θα κρατήσει η Ελληνική κυβέρνηση. Αν μπορούσε θα απαγόρευε ακόμα και τον απόπλου του “Στολίσκου της Ελευθερίας”, αλλά με 2.000.000 διαδηλωτές στις πλατείες όλης της χώρας αυτό θα εξόργιζε ακόμα περισσότερο τον αγανακτισμένο λαό. Η οικονομική και κοινωνική κοινοβουλευτική χούντα που ονειρεύεται δεν θα πετύχει, αλλά σύντομα θα έχει την τύχη του Μπεν Άλι και του Μουμπάρακ. Γιατί η άνοιξη δεν είναι πια μόνο Αραβική, είναι Μεσογειακή και το καλοκαίρι που έρχεται θα γιορταστεί στην Ελεύθερη Παλαιστίνη.

Αθήνα 22/6/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs