Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου: Διάψευση κατασκευασμένων ειδήσεων

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου καταγγέλλει τις προσπάθειες κάποιων ΜΜΕ να εμφανίσουν τους Αγανακτισμένους της Χίου ως καπελωμένους, αλλά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξάρτημα του συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και διαψεύδει κατηγορηματικά τις σχετικές κατασκευασμένες «ειδήσεις». Διαβάστε τις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου:

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τη δήθεν είδηση που ανακοινώθηκε σήμερα (30/06/2011) στο ραδιόφωνο και την εφημερίδα της “Αλήθειας”, που αναφέρει ότι την χθεσινή κατάληψη της Δημαρχίας πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου.

Κάθε άνθρωπος που γνωρίζει να διαβάζει, μπορεί να διακρίνει στα πανό της κατάληψης την υπογραφή των Αγανακτισμένων Χίου και να διαβάσει και τα σχετικά δελτία τύπου της κατάληψης (βλ. http://www.aganaktismenoi-chios.gr/) που διαφωνούν σε βασικά κομμάτια και σημεία σε περιεχόμενο από εκείνο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καλούμε την εφημερίδα, το ράδιο και την τηλεόραση της “Αλήθειας” να ανακαλέσουν για ακόμη μία φορά άμεσα και δημόσια για τις ψευδείς ειδήσεις που μεταδίδουν σχετικά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να μας πουν, επίσης δημόσια, ποιος είναι ο εντολέας και εμπνευστής της κατασκευής τέτοιων ψευδών ειδήσεων που υποκρύπτουν σίγουρα μικροπολιτική σκοπιμότητα. Δίνοντας έτσι για ακόμη μία φορά στην “Αλήθεια”, το ρόλο του φερεφώνου του συστήματος, του Λαμπρινούδη και της κυβέρνησης, καθώς και όλων εκείνων των προθύμων που προσπαθούν να λασπολογήσουν και να συκοφαντήσουν όποιον στέκεται όρθιος και αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, μέχρι την τελική νίκη!

Το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Χίου

Καταγγελία απέναντι στην προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου


Καταγγέλλουμε τη συκοφαντία που προσπαθεί να στηθεί στις πλάτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Χίου, που παλεύει για ένα νέο ταξικό εργατικό κίνημα απέναντι στον ηττημένο και ξεπουλημένο συνδικαλισμό της γραφειοκρατίας της υποταγής, μα και της περιχαράκωσης.

Κάποια ντόπια παπαγαλάκια βιαστήκαν, σαν άλλο δελτίο των 8, να μιλήσουν για κοινή συγκέντρωση στις 28η Ιούνη, του εργατικού κέντρου, του ΝΤ ΑΔΕΔΥ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να μας πουν τα συγκεκριμένα καθεστωτικά ΜΜΕ, ποιος τους υπαγόρευσε να πουν ένα τέτοιο μεγάλο ψέμα και τί μικροπολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετούν. Όταν μάλιστα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίουεπανειλλημένως έχει εκφράσει τις απόψεις της και έχει διαχωριστεί πλήρως από τη σάπια λογική του ξεπουλημένου και υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Ουδέποτε συμπορεύτηκε με εκείνους που ξεπούλησαν εργατικές κατακτήσεις, συνυπέγραψαν και τα βρήκαν με τους τραπεζίτες, το ΣΕΒ και τις κυβερνήσεις για το ξεθεμέλιωμα του εργαζόμενου λαού. Εκείνους που είναι συνυπεύθυνοι για την περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας, τη διευκόλυνση των απολύσεων στις επιχειρήσεις, το σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων και μια σειρά άλλων αντεργατικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα συνετέλεσαν με την υποτακτική στάση τους και τις εκτονωτικές-άσφαιρες απεργίες στο να περάσουν τα μνημόνια και όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Προκαλούμε λοιπόν, όλους εκείνους που διαδίδουν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις, να μας παρουσιάσουν πλάνα και φωτογραφίες από το μπλοκ και το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πορεία της 28ης Ιούνης, ως πειστήρια ή να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για την παραπληροφόρηση. Βεβαίως η παρουσίαση τέτοιων πειστηρίων σαφώς και δεν είναι δυνατή καθώς δεν παραβρέθηκαμε σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία, προς αποφυγή παρεξήγησης της παρουσίας της ως κομματικό καπέλωμα της πορείας των Αγανακτισμένων. Ενός κινήματος που ξεκίνησε ως αυθόρμητο και έχει δώσει μια σειρά θετικών δειγμάτων και προτάσεων, ενώ ταυτόχρονα έχει με μεγάλη αντοχή και σθένος αντιπαλέψει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, κινούμενο αντιφατικά μεν και χωρίς σίγουρη κατάληξη, θέτοντας προς συζήτηση πολλές φορές ακόμα και τη δυνατότητα ανατροπής συνολικά αυτού του σάπιου συστήματος. Η όποια τυχούσα παρουσία μας λοιπόν στην πλατεία, μόνο στα πλαίσια της συμπόρευσης με αυτό το λαϊκό κίνημα και με τη δική μας βεβαίως λογική θα μπορούσε να υπάρξει. Ως γνωστόν οι πλατείες και οι δρόμοι ανήκουν σε εκείνους που τις/τους βαδίζουν, που αγωνίζονται σε αυτές/αυτούς και όχι σε ένα μάτσο γραφειοκράτες που μπορεί να συρθούν υποκριτικά μέχρι εκεί. Επίσης, για την ορθή ενημέρωση, το σύρσιμο του εργατικού κέντρου και των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ πίσω από τους Αγανακτισμένους, παρά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να μπουν στην κεφαλή της πορείας για να καπελώσουν -μένοντας τελικά ουρά- μόνο κάποια πονηρά μυαλά θα μπορούσαν να το βαφτίσουν συγκεντρώσεις – πορείες των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, όταν μάλιστα επανειλημένως επαναλαμβάνονταν συνθήματα κατά αυτών. Και εφόσον λοιπόν επιμένουν να μας προκαλούν, να μας διευκρινίσουν ΚΑΠΟΙΑ συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ, που είναι μόνο “κατ’ όνομα” υπερασπιστές της αλήθειας, για ποιο λόγο συνεχώς λογοκρίνονται ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντίθεση με τις πολλαπλές δημοσιεύσεις άρθρων και ανακοινώσεων άλλων συγκεκριμένων πολιτικών χώρων μα και για ποιο λόγο οι έμμονες διακρίσεις τους σε επίπεδο σχολίων σε δημοσιεύσεις.

Εμείς ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα πράγμα μόνο έχουμε να δηλώσουμε σε εκείνους που φαίνεται πως ενοχλούμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε πολιτικά επικίνδυνοι για όλους εκείνους που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική του. Οι προβοκάτορες, κοινοί και αήθεις συκοφάντες που προσπαθούν να λασπολογήσουν εναντίον μας ή να μας λογοκρίνουν, εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα, σύντομα θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις θέσεις και τη στάση μας υπάρχει διαθέσιμο το ηλεκτρονικό ιστολόγιο http://antarsyachios.wordpress.com/

Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλες τις κρίσιμες μάχες απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και κάθε άλλου επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής του κεφαλαίου. Μέχρι την ανατροπή, μέχρι την τελική νίκη!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs