Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου : Για τη στοχοποίηση της εκπαιδευτικού Σ.Λ.

Όσα βιβλία κι αν κάψουν (ή σκίσουν όπως πρόσφατα έγινε σε σχολείο στην Ελλάδα του 2012, βλ. Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών), όσους καθηγητές και δασκάλους προσπαθήσουν να ΣΤΟΧΟποιήσουν, όσο κι αν προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια και να παραχαράξουν – ξαναγράψουν την ιστορία, όσο κι αν προσπαθήσουν να πνίξουν την ιστορική και γενικότερη γνώση, πάλι καταδικασμένοι είναι αργά ή γρήγορα να τους ξεράσει η ιστορία και η κοινωνία. Αναφερόμαστε στα καθάρματα που άλλοτε -αλλά και σήμερα- ήταν γνωστοί ως χίτες, ταγματασφ-αλήτες, δοσίλογοι, κουκουλοφόροι, ρουφιάνοι, προδότες, παρακρατικοί – τραμπούκοι, ναζιστές, φασίστες και ακόμα κρύβονται πίσω από τον εθνικισμό, τις ρατσιστικές επιθέσεις, ψευτοπατριωτισμούς και φτηνούς λαϊκισμούς.
Δεν παύουν να είναι οι ίδιοι θαυμαστές και μιμητές του Χίτλερ, δολοφόνοι, μαχαιροβγάλτες, κοινοί εγκληματίες και άνθρωποι της νύχτας σε μεγάλο μέρος τους και όλος ο συρφετός που δεν τολμούσε μέχρι σήμερα μετά τις συνεχείς ήττες τους, τόσο στην κατοχή (έστω κι αν “αποκαταστάθηκαν” ή και ηρωοποιήθηκαν από το εμφυλιακό και μετεμφυλιακό καθεστώς), αλλά και μετά την πτώση της χούντας, να εκδηλωθεί και εκφραστεί ανοιχτά. Είναι εκείνοι που κρυβόταν και απλά περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία. Είναι το ίδιο λαϊκίστικο φίδι που εκκολάπτονταν, ο μοχθηρός λύκος που χαίρεται στην αναμπουμπούλα με τις ίδιες φασιστικές, ρατσιστικές και μισάνθρωπες ιδέες και πρακτικές του παρελθόντος. Οι ίδιες σβάστικες, άντε λίγο τροποποιημένες για να ξεγελούν, οι ίδιοι φασιστικοί κυκλωμένοι “ηλιακοί” σταυροί και τα ίδια σάπια και τραμπούκικα υποκείμενα, υπηρέτες του συστήματος και μακρύ χέρι του, όπου εκείνο δε μπορεί να φτάσει τόσο απροκάλυπτα. Το ίδιο το παρακράτος που θα ενισχυθεί από το ίδιο το αστικό κράτος και τα κόμματα που το υπηρετούν, όποτε το κεφάλαιο και η εξουσία του απειλούνται.
 
Έτσι λοιπόν, αυτά τα φασιστικά ασπόνδυλα, οι σαν άλλοτε πρόθυμοι συνεργάτες των γερμανών ΝΑΖΙ τους οποίους οι αγωνιστές και πραγματικοί πατριώτες πολέμησαν, προσπάθησαν πρόσφατα να στοχοποιήσουν την εκπαιδευτικό Σ.Λ. που διδάσκει σε σχολείο στο νησί μας δημοσιεύοντας ακόμα και φωτογραφίες της στη φασιστοφυλλάδα ΣΤΟΧΟΣ. Για να ασκήσουν την σάπια προπαγάνδα τους. Για να προσπαθήσουν να πνίξουν για ακόμη μια φορά τη γνώση την οποία και μισούν και να βγάλουν από τη μέση όποιον διδάσκει την ιστορία όπως πραγματικά έγινε, και όχι τη δική τους παραχαραγμένη εκδοχή. Για εκείνους που ο δάσκαλος ο οποίος μαθαίνει τις πιο στοιχειώδεις αρχές μιας δημοκρατίας και μιας δίκαιης κοινωνίας, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, είναι εχθρός και αναρχοάπλυτο ή αριστεροάπλυτο στοιχείο, για εκείνους που η δημοκρατία (σαν γενικότερη έννοια και όχι αυτή η σάπια αστική ψευδοδημοκρατία που ζούμε) αποτελεί απειλή, φωνές σαν της Σ.Λ. ή του εκπαιδευτικού Μ.Τ. που πρόσφατα χτυπήθηκε από Χρυσαυγίτες στην Ξάνθη, είναι ενοχλητικές!
Η κοινωνία οφείλει και σύντομα θα το κάνει, να βάλει στο περιθώριο τους νοσταλγούς του Χίτλερ και των πιο μαύρων σελίδων της ιστορίας. Οφείλει να απομονώσει όσο πιο σύντομα γίνεται αυτά τα κατακάθια που ούτως ή άλλως και η ιστορία αργά ή γρήγορα είναι καταδικασμένη να τους ξεράσει και πάλι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η πιο μεγάλη απάντηση και το πιο μεγάλο μάθημα, θα έρθει από τους συλλογικούς μας αγώνες, την αλληλεγγύη και την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που σήμερα κατατρώει τις ζωές και τις σάρκες μας, αφήνοντας παράθυρα και πόρτες ορθάνοιχτες για να τρυπώνει ξανά ο φασισμός και να σπέρνει το δηλητήριό του.
Την αλληλεγγύη μας και την εκτίμησή μας σε τίμιους και αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς όπως η Σ.Λ.
Μαζική και συλλογική απάντηση, όλοι ενωμένοι απέναντι στη φασιστική απειλή και το σύστημα που υπηρετούν οι σύγχρονοι ταγματαλήτες!
Categories: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs