Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η λίστα και οι ληστές...


Ώστε έτσι λοιπόν! Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Οικονομικών, πολιτικά στελέχη των αστικών κομμάτων, διευθυντές διωκτικών μηχανισμών με βασικό αντικείμενο την «καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» δεν γνώριζαν τίποτα για την περιβόητη λίστα με τα 1.900 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, που έχουν σαν βασικό σπορ τη φοροδιαφυγή. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς και οι διευθυντές του ΣΔΟΕ, είχαν στα χέρια τους μια λίστα με μεγαλοκαρχαρίες και την έκρυβαν όλοι μαζί, πετώντας τώρα το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις που είναι αμείλικτες απέναντι στον φτωχό λαό, που κόβουν το ρεύμα στους μη έχοντες, κάνουν τα στραβά μάτια στους επιχειρηματίες.
Το ελληνικό τμήμα της λίστας Φαλτσιάνι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της ασύλληπτης φοροδιαφυγής (νόμιμης, ημινόμιμης ή και παράνομης) των μεγάλων επιχειρήσεων και του κεφαλαίου, που έχει συσσωρεύσει αμύθητο πλούτο, κλεμμένο από τους εργαζόμενους. Η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων της ΕΕ και η ομερτά που έχει επιβάλλει το αδηφάγο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δημιουργούν το έδαφος για τους φορολογικούς παραδείσους, όπου οι σύγχρονοι πειρατές κρύβουν τα κλοπιμαία. Το πράγμα παραβρόμισε. Τα γιουσουφάκια της Τρόικας και του κεφαλαίου, η άθλια τρικομματική κυβέρνηση δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίρνουν μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό. Ήρθε η ώρα να επιβάλλει τη θέλησή του ο λαός, με το μαχόμενο οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Όχι στις αστικές πολιτικές ρεζέρβες που το παίζουν ανήξεροι (Ραγκούσης) και στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, τους τραμπούκους του συστήματος.

  • Να σταματήσει κάθε σκέψη για το νέο πακέτο μέτρων
  • Κάτω η άθλια κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡØ     Έξω η τρόικα, μονομερής κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων. Διαγραφή του χρέους, έξω από το ευρώ και την ΕΕ.
  • Δραστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου. Δήμευση της περιουσίας των πλούσιων φοροφυγάδων.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και της άδικης φοροληστείας του λαού.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, δουλειά και προστασία στους ανέργους.
  • Κάτω το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και το νέο απολυταρχικό καθεστώς που έχουν επιβάλλει κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ. Πραγματική δημοκρατία – αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs