Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων δεν θα περάσει

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία, ο πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή, μετά από μήνυση σε βάρος του, από την ιδιοκτησία τον ραδιοσταθμού «Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης.

Είναι πρόκληση απεργοί συνδικαλιστές, που ταυτόχρονα είναι απλήρωτοι για καιρό και εκδικητικά η εργοδοσία τους έχει επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία που τους αποφέρει τις «ιλιγγιώδεις» αποδοχές των 400 ευρώ, να καταδικάζονται επειδή περιφρούρησαν την απεργία τους.

Η «επιστράτευση» δικαστηρίων, ΜΑΤ, παρακρατικών από την κυβέρνηση, είναι δείγμα του πανικού της, της απομόνωσής της και της ελεύθερης πτώσης της σε έναν αυταρχικό κατήφορο χωρίς τέλος.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που δίνουν κοινό αγώνα με όλους τους άλλους κλάδους, ενάντια στις συνέπειες του μνημονίου στις δουλειές και τις ζωές μας. Μαζί, με ασπίδα την αλληλεγγύη, την ενότητα και την κλιμάκωση των αγώνων μας, θα ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης – εργοδοτών - τρόικας, μέρος των οποίων είναι και τα «στρατοδικεία» εναντίον των απεργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs