Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου που μοιράσθηκε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ΤρίτηςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου καταγγέλλει την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει 130 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού και την ψευδεπίγραφη διαβούλευση ανάμεσα στο υπουργείο και της τοπικές υπηρεσίες που απλά προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της ολομέτωπης επίθεσης όχι μόνο στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και στη δυνατότητα των παιδιών μας να έχουν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Οι υποβαθμίσεις των σχολείων του νησιού κι οι συγχωνεύσεις που προηγήθηκαν αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση των σχολείων ιδιαίτερα στη λεσβιακή ύπαιθρο.
Δεν πρόκειται φυσικά για ένα αποσπασματικό μέτρο αλλά για ένα ακόμη βήμα στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μαζί με την Τρόικα ενάντια στους εργαζόμενους του τόπου μας και τη νεολαία. Η επίθεση αυτή πάει παράλληλα με την επίθεση στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την επίθεση στα νοσοκομεία και τα Πανεπιστήμια (σχέδιο Αθηνά).
Στόχος τους ο αυριανός εργαζόμενος αμόρφωτος και εύκολα χειραγωγούμενος να δουλεύει με μεροκάματο πείνας, να παρακαλάει για λίγα μεροκάματα το μήνα κι ότι βγάζει να το ακουμπά στους ιδιώτες για κοινωνική  ασφάλεια, περίθαλψη, εκπαίδευση των παιδιών του. Στόχος τους να συντηρείται συνεχώς το μεγάλο ποσοστό ανέργων όχι μόνο με τις απολύσεις αλλά και με την εγκατάλειψη των χωριών ώστε οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι κάτω από το φόβο της αντικατάστασης τους από τους εξαθλιωμένους ανέργους που θα εκλιπαρούν για λίγα μεροκάματα.
Στόχος τους η εγκατάλειψη των χωριών του τόπου μας και παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο με καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος (πχ. Ιερισσός, Κερατέα) κι η μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη Μανωλάδα με τις δυνάμεις καταστολής και τους φανερούς ή κρυφούς μπράβους τον αφεντικών και τις παρακρατικές συμμορίες τύπου Χρυσής Αυγής να τσακίζουν στο ξύλο ή να πυροβολούν όσους τολμούν να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή. Στόχος τους είναι να επιβάλλουν ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κάτω από το φόβο της απόλυσης ή της αναγκαστικής αργίας.
Σ’ αυτή την κοινωνία τελικά θέλουμε να ζούμε. Αυτή τη χώρα θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας;
Η απάντηση φυσικά δεν μπορεί να αναζητηθεί ούτε στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και πολιτικές ηγεσίες, ούτε στην διαπραγμάτευση των όρων της σφαγής μας. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στις ψευδαισθήσεις ότι τα συμφέροντα και η επιβίωση των εργαζομένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς και της νεολαίας μπορούν να διασφαλιστούν μέσα στο σφαγείο του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα ρωμαλέο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα ώστε να διεκδικήσει και να επιβάλει,  εδώ και τώρα, να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ, να καταργήσουμε τον εφιάλτη των μνημονίων και των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων, να διαγράψουμε το χρέος, να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες και να μπουν άμεσα φραγμοί στην ελευθερία διακίνησης των κεφαλαίων καθώς και όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις με τον δικό μας εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Μόνο η κοινή διεθνιστική πάλη των λαών μπορεί να βάλει φρένο στην κρίση, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Να επιβάλλουμε μέτρα εδώ και τώρα βελτίωσης της ζωής του λαού  αντικαπιταλιστικές απαντήσεις στην κρίση του συστήματος. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου