Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Μπροστά στις κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έρχονται Η πολιτική πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Σε πείσμα των κυβερνητικών εξαγγελιών για το “τέλος της ύφεσης” και για “ερχομό της ανάπτυξης”, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να παραμένει μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Αλλά και στην παγκόσμια οικονομία κάθε άλλο παρά δυναμική εξόδου από την κρίση έχει καταγραφεί. Στην Ελλάδα η πολιτική κρίση και η πολιτική αστάθεια δυναμώνει και επιταχύνεται ενώ οι κοινωνικές αντιστάσεις συνεχίζονται και μεγάλοι και σημαντικοί αγώνες επηρεάζουν σημαντικά τις εξελίξεις. Η κατάσταση αυτή φέρνει στο προσκήνιο τη δυνατότητα μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων, θέτοντας στην ημερήσια διάταξη την δυνατότητα πραγματικών ρηγμάτων και ανατροπών της κυρίαρχης πολιτικής.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι από την πλευρά της κυβέρνησης μήνες κλιμάκωσης της επίθεσης και για αυτό πρέπει να είναι και περίοδος κλιμάκωσης των αγώνων από την πλευρά του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα μπει μπροστά σε όλες αυτές τις μάχες, χωρίς καμία αναμονή για εκλογικές λύσεις, στηρίζοντας κινηματικά και πολιτικά κάθε κομμάτι της κοινωνίας που μπαίνει στη μάχη.
Mαζί με την κινηματική δράση και σε σύνδεση με αυτήν η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προβάλλει και το αναγκαίο μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμά της, ένα πρόγραμμα που προτείνει έναν άλλο δρόμο αντικαπιταλιστικής ανατροπής για την εργατική τάξη, σε σύγκρουση με τους κανόνες και τις δομές της καπιταλιστικής οικονομίας και του κράτους, έξω και πέρα από τη σημερινή βαρβαρότητα.
Καθώς η περίοδος αυτή θα είναι και προεκλογική, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα παρέμβει σε κάθε επίπεδο (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές, ενδεχόμενες εθνικές εκλογές) με προμετωπίδα την πάλη για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. του κεφαλαίου, των μνημονίων, του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενώ βασική μας μέριμνα θα είναι η σύνδεση του προγράμματος αυτού με τις επί μέρους διεκδικήσεις και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας.

Η πολιτική πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα παρουσιαστεί σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Φ.Ο.Μ. στη Μυτιλήνη με κεντρικό ομιλητή το ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής Αριστεράς και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Άγγελο Χάγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου