Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ



13/8/2014
 


Συνεχίζει ακάθεκτη να υλοποιεί το σχέδιο ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Στα τέλη του Ιούλη έστειλε σε όλους τους αγρότες τα  χαράτσια για το νέο φόρο ακινήτων, τον ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για τον πιο άδικο και αντικοινωνικό φόρο που θεσπίσθηκε ποτέ στην χώρα. Αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που έχει μια βίλα 400 τ.μ. στα βόρεια προάστια της Αθήνας με τον συνταξιούχο αγρότη που ζει σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι στα Χίδηρα της Λέσβου με σύνταξη 300 ευρώ το μήνα και ένα χωραφάκι για να βόσκει την κατσίκα του. Τέτοια κοινωνική αναλγησία, τέτοιο μίσος για τους εργαζόμενους, τους φτωχομεσαίους αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα δύσκολα το συναντά κανείς. Ακόμη και οι δεξιοί πολιτικοί παραδέχονται πως ο ΕΝΦΙΑ είναι κοινωνικά άδικος και δεν χωράει ούτε καν στα όρια του αστικού συντάγματος.
Πριν προλάβουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες να αντιληφθούν πόσο θα κληθούν να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ, ήρθε και το τσεκούρωμα της εξισωτικής αποζημίωσης. Μέσα σε δύο χρόνια το ποσό που δίνεται στους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μειώθηκε από τα 160 εκατομμύρια ευρώ στα 73 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται στα πιο απομακρυσμένα χωριά της χώρας, που αξιοποιούν τα πιο υποβαθμισμένα εδάφη. Από τα 73 εκατομμύρια ευρώ, την προηγούμενη Παρασκευή μοιράστηκαν τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο μόνο μικροποσά μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κτηνοτρόφων. Αιτία είναι η δραστική μείωση των βοσκήσιμων εκτάσεων που αυθαίρετα αποφάσισε πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση.
Στην υπόθεση της εξισωτικής αποζημίωσης αποκαλύφθηκε τι πρόκειται να συμβεί με την ενιαία ενίσχυση από φέτος και ως το 2020. Μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων που λαμβάνουν θα υποστούν όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας. Από την ανακατανομή των πόρων κερδισμένοι θα είναι όσοι κάνουν τεμενάδες στην κυβέρνηση. Δηλαδή όλα εκείνα τα παράσιτα που ποτέ δεν έζησαν με το μόχθο και τον ιδρώτα τους.
Ο ΕΝΦΙΑ, τα μέτρα εφαρμογής της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), το τσεκούρωμα της εξισωτικής έχουν στόχο την καταστροφή των φτωχομεσαίων αγροτών, για να περάσει η αγροτική γη στα χέρια των τραπεζών και των αγροδιατροφικών ομίλων. Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πρωτογενή τομέα που εξειδικεύεται με την νέα ΚΑΠ. Το στόχο αυτό υπηρετούν με περίσσιο ζήλο Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή. Κι όλα τα κόμματα υποστηρίζουν ότι μπορεί να εφαρμοστεί με πιο φιλολαϊκό τρόπο η νέα ΚΑΠ, με διαφορετικό τρόπο το καθένα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει μαζί με τους φτωχομεσαίους αγρότες και όλο το λαό να ανατρέψει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης-Ε.Ε.-αγροδιατροφικού κεφαλαίου, για να μην γίνουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες κολλήγοι στα χωράφια τους, για να παράγει η Ελλάδα φθηνά, ποιοτικά και υγιεινά τρόφιμα για όλο το λαό, για να μην γίνει η βιοποικιλότητα της χώρας πεδίο κερδοσκοπίας των πολυεθνικών που παράγουν πολλαπλασιαστικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs