Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΙ /ΟΛΕΣ στους δρόμους - ΟΧΙ μέχρι τη Νίκη



ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Η συμφωνία που έφερε σαν πρόταση η κυβέρνηση στην Βουλή αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα νέο βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο. Συνεχίζεται έτσι αδιατάραχτα η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η εργοδοτική τρομοκρατία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η κοινωνική καταστροφή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού, μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ, με τις τράπεζες κλειστές και τα συστημικά ΜΜΕ να λένε ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της!
Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιο! Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν και πρέπει να παλέψουν για να μην ψηφιστεί η συμφωνία και σε κάθε περίπτωση να μην εφαρμοστεί. Η ώρα της ευθύνης έφτασε! Οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εισπράξουν ένα νέο, πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!
Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης Αριστεράς. Μιας Αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, που θα τιμήσει το  «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να  τραβήξει τη μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι την δικαίωσή της.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία ψήφισαν ΟΧΙ για να διώξουν οριστικά και αμετάκλητα το «μαύρο μέτωπο» από τη ζωή τους. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ «ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
11:00 - ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
20:00 - ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs