Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ομόφωνη έγκριση της εισήγησης της ΚΣΕ



ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΣΒΟΥ



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/8 η συνέλευση της ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, σε συνέχεια της προηγούμενης διαδικασίας της Τετάρτης 26/8. Η διαδικασία είχε τυπικά και ουσιαστικά απαρτία, αφού και οι απόντες ήταν ενημερωμένοι και δικαιολογημένοι.

Η συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση της ΚΣΕ. Θεωρεί πως αντικειμενικά δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα, τόσο λόγω της αδυναμίας του προγράμματός της να απαντήσει πειστικά στο ερώτημα της κοινωνίας για το πώς ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός, όσο και για τις απαράδεκτες διαδικασίες συγκρότησης του μετώπου από τα πάνω, που υπονομεύουν και τη δυνατότητα μιας μάχιμης έκφρασης των κοινωνικών δυνάμεων του ΟΧΙ, όσο και την ανάγκη αυτοτελούς έκφρασης της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η συνέλευση της ΤΕ Λέσβου θεωρεί, σε κάθε περίπτωση, ότι η ενιαία παρέμβαση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αναγκαία και ότι διαφορετικές επιλογές σε αυτήν την εκλογική μάχη υπονομεύουν την επόμενη μέρα τη δυνατότητα της πάλης ενάντια στην υλοποίηση του 3ου μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οφείλει να δώσει ενωμένη και αποφασιστική αυτή την εκλογική μάχη, μαζί με όσους πιστεύουν στο μεταβατικό πρόγραμμα και στην ανάγκη ενός άλλου δρόμου στην ελληνική κοινωνία χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ, ώστε να βρεθεί σε καλύτερη θέση την 21η Σεπτέμβρη στο πεδίο των αγώνων που θα είναι σκληροί και δύσκολοι. 

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα της εκλογικής τακτικής της ΤΕ, ελπίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν θα επαναληφθούν λάθη και παραλείψεις που οφείλονται στην ανεπαρκή οργάνωση του μετώπου.  

Μυτιλήνη 29/8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs