Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Η αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις



Χουντικές πρακτικές μετέρχεται η αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Λέσβο προκειμένου να σταματήσει την κοινή δράση των προσφύγων και των κατοίκων του νησιού.  Ειδικότερα σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου, στις 4.00 το απόγευμα επενέβη και διάλυσε συνάντηση προσφύγων με μέλη του Συντονισμού Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και άλλων αλληλέγγυων συλλογικοτήτων. Η συνάντηση πραγματοποιούνται σε δημόσιο χώρο κοντά στο Κέντρο κράτησης της Μόριας. Οι αστυνομικοί απειλούσαν τα μέλη των συλλογικοτήτων του νησιού με συλλήψεις αν δεν αποχωρούσαν από την συνάντηση. Παρότι δεν είχαν απολύτως κανένα λόγο είτε για να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, είτε για να απαγορεύσουν την επικοινωνία των προσφύγων με τους αλληλέγγυους.
Την ίδια ώρα στο κέντρο της Μυτιλήνης κλιμάκια της ΟΠΚΕ πραγματοποιούσαν ελέγχους και έκαναν προσαγωγές προσφύγων μόνο και μόνο επειδή βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης.
Καλούμε την κυβέρνηση, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου,  και την Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν:
-         Από πότε ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων στην Λέσβου και πόση θα είναι η διάρκεια της;
-         Έχουν τεθεί σε ισχύ χουντικοί νόμοι στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας;

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι με τις χουντικές πρακτικές που χρησιμοποιεί θα σταματήσει το κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες είναι βαθειά νυχτωμένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs