Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Άμεση στέγαση για τους 82 φοιτητές και φοιτήτριες...

Άμεση στέγαση για τους 82 φοιτητές και φοιτήτριες που πρόκειται να βρεθούν εκτός σπιτιού τέλος του μηνός, εξαιτίας της μη ανανέωσης της σύμβασης του Πανεπιστημίου με τους ιδιοκτήτες, ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α(ΑΝΤικαπιταλιστική Αριστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή) καταγγέλλοντας παράλληλα τις Πρυτανικές Αρχές και το Συμβούλιο Μέριμνας που δεν φρόντισαν για την επίλυση του προβλήματος.

Το πρόβλημα μάλιστα δεν ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά από τα σχήματα της ΕΑΑΚ(Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης) που το έδωσαν στη δημοσιότητα την Τρίτη. Οι μέρες περνάνε κι ενώ ακούγεται πως θα δοθεί επίδομα στέγασης, αφενός δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τους αρμόδιους και αφετέρου το ποσό των 150 ευρώ που ακούγεται ότι θα δοθεί είναι κοροϊδία, όταν όλοι γνωρίζουμε πόσο ακριβά είναι τα ενοίκια!

Για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη είναι κι αυτά παιδιά της κοινωνίας της Λέσβου, που πάσχουν, όπως όλοι οι φοιτητές στην Ελλάδα με τα λίγα χρήματα που διαθέτουν οι οικογένειές τους, ενώ άλλοι αναγκάζονται να δουλεύουν, να παρακολουθήσουν στο νησί τις σπουδές τους.

Στη Μυτιλήνη συγκεκριμένα, ενώ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου άρχισε να λειτουργεί στα τέλη της δεκαετίας του '80, μόνο το 2003 οι φοιτητές κατέκτησαν το δικαίωμα της ολικής δωρεάν σίτισης κι αυτό ύστερα από εβδομαδιαίες καταλήψεις των Φοιτητικών Συλλόγων. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και οι υπόλογοί τους εντός του Πανεπιστημίου κάνουν ό,τι μπορούν για να φράξουν τον δρόμο της φοίτησης στο νησί μας και να ανοίξουν διάπλατα το παράθυρο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η ολική στέγαση των φοιτητών μένει ζητούμενο. Όταν όμως ακόμα και στους λίγους δικαιούχους φοιτητές στερούν τη στέγαση, τότε πρόκειται για ένα ακόμα απροκάλυπτο χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση! Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους διδασκόντων και την ΕΛΜΕ να σταθούν στο πλευρό των φοιτητών που διεκδικούν το δικαίωμα στέγασης που τους αρπάζουν σε λίγες μέρες, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs