Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Με την Αριστερά της Ανατροπής, παλεύουμε για τους Δεκέμβρηδες της νίκης!

Κυριακή 6/12 Πλ. Σαπφούς, 6 μ.μ.
Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Πυροβολούν τις ανάγκες μας
Να ανατρέψουμε την πολιτική τους!

6 Δεκέμβρη 2008: Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες… Ένας 15χρονος νέος, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, πέφτει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται από την εξέγερση της νεολαίας που βγαίνει αμφισβητεί στο δρόμο όλες τις πολιτικές που τη βάζουν στο στόχαστρο. Οι εικόνες από τον ελληνικό Δεκέμβρη κάνουν το γύρο του κόσμου, τρομάζουν τα αστικά επιτελεία, στέλνουν το μήνυμα ότι η προσπάθεια των καπιταλιστών να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των νέων απειλεί να οδηγήσει σε μεγάλες εκρήξεις. Η αντικαπιταλιστική αριστερά, δυνάμεις που αργότερα ίδρυσαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την αρχή μπήκαν στη εξέγερση μαζί με τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους βάζοντας το αίτημα να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων, πρωτοστατώντας στην οργάνωση των καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσα από γενικές συνελεύσεις, οργανώνοντας την απεργιακή διαδήλωση στις 10 Δεκέμβρη που «ακύρωσε» η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δεκέμβρης 2009. Ένα χρόνο μετά η νεολαία και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο. Η ΝΔ κατέρρευσε εκλογικά, ως αποτέλεσμα της λαϊκής κατακραυγής για την πολιτική της, όμως το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της αντιλαϊκής επίθεσης. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία με τα ελλείμματα για να περάσει τον προϋπολογισμό της άγριας λιτότητας και της ανεργίας, για να νομιμοποιήσει τις μαζικές απολύσεις των συμβασιούχων και των stage, για να φέρει νέο αντιασφαλιστικό νόμο, για να επιβάλει το πάγωμα των μισθών, για να προχωρήσει και σε νέες ιδιωτικοποιήσεις, για να νομιμοποιήσει τα ιδιωτικά ΑΕΙ, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των ρατσιστικών και αντιμεταναστευτικών πολιτικών, για να παγιώσει την αστυνομική βία και καταστολή. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ευθυγραμμίζεται με την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, αποδέχεται τις «θυσίες για να βγούμε από την κρίση, δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία αντίστασης και μπαίνει στο «διάλογο» για την αντισφαλιστική επίθεση. Το ΚΚΕ που το Δεκέμβρη κατήγγειλε την εξέγερση και ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι διέξοδος ήταν οι εκλογές, αδυνατούν σήμερα να οικοδομήσουν όρους ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής.

Εμείς λέμε ότι ένα χρόνο μετά έχουμε πολλούς λόγους να κατέβουμε στους δρόμους. Απέναντι στην επίθεση που μεθοδεύουν ήρθε η ώρα να βγει ξανά στο προσκήνιο η οργή, η αγανάκτηση και η αμφισβήτηση. Οι μεγάλες διαδηλώσεις στις 6 και τις 7 Δεκέμβρη, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξη ας είναι η απαρχή της κλιμάκωσης των αγώνων. Στις 7 Δεκέμβρη απεργούμε στο Δημόσιο τομέα, κλείνουμε σχολεία και σχολές και διαδηλώνουμε ενάντια στη καταστολή, ενάντια στο σχολείο της αγοράς. Στις 17/12 ας δείξουμε ότι ακόμη και όταν ο υποταγμένος συνδικαλισμός αρνείται να πάρει πρωτοβουλία για αγωνιστική απάντηση, όπως και πέρσι όταν δοκίμασε να ματαιώσει την πανεργατική διαδήλωση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους και διοργανώνουν πανεργατική απεργία από τα κάτω. Σε κάθε σωματείο να δώσουμε τη μάχη για απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12 ενάντια στο νέο προϋπολογισμό άγριας λιτότητας.

Η καλύτερη εκδίκηση είναι η ανατροπή της πολιτικής που πυροβολεί τις ανάγκες μας. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις θα απαντήσουμε και στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης. Παλεύουμε για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και οι τραπεζίτες που την δημιούργησαν. Συγκρουόμαστε με τη λογική του κέρδους, της αγοράς και την πολιτική της ΕΕ. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την κοινωνία της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της οικολογικής καταστροφής. Επιμένουμε στην προοπτική της ανατροπής του καπιταλισμού, της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής χειραφέτησης.

Με την Αριστερά της Ανατροπής
Παλεύουμε για τους Δεκέμβρηδες της νίκης!

6/12 Πλ. Σαπφούς, 6 μ.μ.
Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

7 Δεκέμβρη
Πανεκπαιδευτική μέρα δράσης
ενάντια στην καταστολή και την παιδεία της αγοράς

17 Δεκέμβρη
Παλεύουμε για ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ενάντια στον προϋπολογισμό της άγριας λιτότητας και της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs