Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δελτίο τύπου της ΠΕΚΟΠ για τη νέα επίθεση σε συνδικαλίστρια

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε πιέσεις, απειλές και επιθέσεις κατά συναδέλφων του κλάδου μας.

Η αποκρουστική περίπτωση της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα είναι η κορυφή του παγόβουνου οι απειλές, οι προειδοποιήσεις και οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν καθόλου.

Λίγα από αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια και έχουν καταγγελθεί.

  1. Τελευταία είχαμε προειδοποιήσεις και απειλές κατά της προέδρου του σωματείου μας για να μην συμμετάσχει σε συγκέντρωση-εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη με θέμα τις εργολαβίες.
  2. Περίεργο τροχαίο ατύχημα κατά συναδέλφου Δημήτρη Τσίργα στη Θεσσαλονίκη ο οποίος συμπτωματικά έχει καταγγείλει εργολάβους και βρίσκεται στα δικαστήρια.
  3. Συναδέλφισα από την Θεσσαλονίκη προειδοποιήθηκε τηλεφωνικά να καθίσει στα αυγά της.
  4. Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι στη Θεσσαλονίκη επιμένουν να δρουν «παραδοσιακά». Φαίνεται όμως ότι εκσυγχρονίζονται αντιγράφοντας μεθόδους και δράσεις του «Αθηναιοκοκεντρικού κράτους»….

Από τα τρίκυκλα μέχρι το βιτριόλι όσο να ναι υπάρχει…. μία ποιοτική διαφορά στη δράση των εργοδοτικών κυκλωμάτων και των εντιμότατων βαρόνων της εργοδοσίας.

Αυτό φαίνεται ήθελαν να δείξουν με το καυστικό υγρό που περιέλουσαν το αυτοκίνητο της συναδέλφισας Βενετίας Μανωλοπούλου στη Θεσσαλονίκη.

Φαίνεται ότι ο στρουθοκαμηλισμός από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα και τους άλλους θεσμούς «του συστήματος εξουσίας»έχει αποθρασύνει όλους όσους δρουν στο παρασκήνιο ή στο προσκήνιο των δουλεμπορικών εργολαβικών εταιρειών.

Η σημερινή κυβέρνηση και οι Υπουργοί δικαιοσύνης και εργασίας, δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από επικοινωνιακές στρατηγικές και μεθοδεύσεις και να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Οι συνθήκες για να εκκολαφτεί το «αυγό του φιδιού» δημιουργήθηκαν απο την κυβέρνηση Σημίτη που έφτιαξε όλο το νομικό οπλοστάσιο για να δρουν οι δουλέμποροι εργολάβοι ( πχ. Ν. 2156 /2001, αποφ. 182/1985 κ.λ.π.) και διατήρησε για προφανείς λόγους η Ν.Δ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

  • Γιατί ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση διατηρούν ακόμα το ίδιο νομικό οπλοστάσιο;
  • Θα καταργήσει αυτούς τους νόμους και πότε;

Τα περιθώρια τέλειωσαν, το ίδιο και οι παρελκυστικές πολιτικές , οι αναβολές και ο καιροσκοπισμός.

Προειδοποιούμε ότι για όποιες επιθέσεις «ατυχήματα» κ.λ.π. συμβούν, την ευθύνη από δω και πέρα αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Και κάποιες αλήθειες για τα επικοινωνιακά τερτίπια του κυρίου Λοβέρδου ο οποίος δύο μήνες τώρα δεν καταδέχεται να μας δεχτεί.

Κύριε υπουργέ:

  • Το σπίτι της Κωνσταντίνας Κούνεβα δεν δόθηκε ούτε από σας, ούτε από τη ΓΣΕΕ, ούτε από τον «φίλο του πρωθυπουργού» δημοσιογράφο ο οποίος πούλαγε εκδούλευση περιφερόμενος μεταξύ νοσοκομείου και διαφόρων υπηρεσιών για να πάρει συνέντευξη από την Κωνσταντίνα Κούνεβα.
  • Το σπίτι διεκδικήθηκε από την ΠΕΚΟΠ και το κίνημα αλληλεγγύης που ανάγκασε την πρώην υπουργό εργασίας Πετραλιά να υπογράψει τη σχετική υπουργική απόφαση.
  • Το ίδιο το κίνημα διεκδίκησε το δικαίωμα στη ζωή, στην περίθαλψη και θα συνεχίσει να διεκδικεί , για να αποκατασταθεί ( όσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο) η υγεία της Κωνσταντίνας.
  • Στη διαδρομή αυτή η μεγαλύτεροι σύμμαχοι του κινήματος ήταν οι τοίχοι οι οποίοι φώναζαν και θα συνεχίσουν να κραυγάζουν :
Να αποκαλυφθούν οι ένοχοι που κατέστρεψαν την Κωνσταντίνα!

Έξω όλοι οι δουλέμποροι εργολάβοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να κραυγάζουμε αν και ξέρουμε ότι τα αυτιά σας έχουν τοίχους.

Υ.Γ 1 : Αν θέλει η ΓΣΕΕ και ο «φιλεργατικός» υπουργός να δείξουν ευαισθησία, ας διευρύνουν την κατάκτηση μας αυτή και να χορηγούν εργατικές κατοικίες σε όλα τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Υ.Γ 2: Σχετικά με τους διάφορους δημοσιογράφους – παπαγαλάκια της εξουσίας και τους «περιφερόμενους επικοινωνιολόγους» του Ευαγγελισμού μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε…..

Αθήνα: 01-12-2009
Το Δ.Σ. του σωματείου.

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β ( 320 γραφείο - 3ος όροφος ) ΤΗΛ.ΦΑΞ: 210-8221083

(Ανοιχτά κάθε Τρίτη –Πέμπτη από 10,30 έως 4 ).

Σελίδα: pekop.wordpress.com e-mail pekop1999@gmail.com Κινητά: 6978865730 - 6978844725.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs