Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αλληλεγγύη στην Ιρανική εξέγερση

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Η αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του ιρανικού λαού δεν μπορεί να ανακόψει το γιγάντιο ποτάμι οργής που έχει ξεσπάσει σε σύγκρουση με ένα καθεστώς βάρβαρης περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών για χάρη των συμφερόντων μιας άρχουσας τάξης που επιχειρεί με νύχια και με δόντια να διασφαλίσει τα συμφέροντα της. Τα συμφέροντα αυτά ακούουν στο όνομα πετρέλαια και γεωστρατηγική θέση του Ιράν στη περιοχή του Περσικού Κόλπου και της Κεντρικής Ασίας.
Φάνηκε ότι το κίνημα που ξέσπασε το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν μια απλή διαμαρτυρία για την επανεκλογή του Αχμαντινεζάτ με νοθεία του αποτελέσματος, ούτε επίδειξη δύναμη της αστικής αντιπολίτευσης, αλλά έχει βαθύτερες ρίζες.

Έχουμε κάθε λόγο να στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την δίκαιη εξέγερση του ιρανικού λαού, τον αγώνα για ελευθερίες και δημοκρατία, τον οποίο άλλωστε δεν μπορεί να οδηγήσει στη νίκη μια αντιπολίτευση «μεταρρυθμιστών» για την οποία το κίνημα στο Ιράν έχει εμπειρίες σύγκρουσης όταν αυτή βρέθηκε στη διαχείριση του καθεστώτος.

Καταδικάζουμε την απύθμενη υποκρισία του νομπελίστα «ειρήνης» Μπαράκ Ομπάμα που χύνει κροκοδείλια δάκρυα μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους του για την καταστολή του ιρανικού λαού ενώ απειλεί να τον οδηγήσει στην εξόντωση με εμπάργκο και βομβαρδισμούς. Η συμβολή των ΗΠΑ στη δημοκρατία στη Μ. Ανατολή είναι πολύ γνωστή με την υποστήριξη του σιωνιστικού απαρτχάιντ του Ισραήλ, της δικτατορίας του Μουμπάρακ ενώ η εισβολή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν εγκαθίδρυσε κυβερνήσεις-μαριονέτες σε χώρες που επέστρεψαν σε αποικιοκρατικό καθεστώς μετά τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Μάλιστα αυτό το διάστημα πυκνώνουν οι απειλές για άμεσο βομβαρδισμό της Υεμένης και του ίδιου του Ιράν από τις ΗΠΑ! Αυτές οι απειλές είναι που δίνουν στους Αχμαντινεζάτ την δυνατότητα να εμφανίζονται «αντιιμπεριαλιστές» αξιοποιώντας τις για μεγαλύτερη εσωτερική καταστολή των κινημάτων αντίστασης.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πεί μια λέξη συμπάθειας για τους εξεγερμένους του Ιράν αλλά σιωπά πιστή στη στρατηγική της να πλασαριστεί ως γέφυρα επικοινωνίας της Δύσης με το καθεστώς με «επιχείρημα» την χωρητικότητα των ελληνικών τάνκερ που μεταφέρουν το ιρανικό πετρέλαιο στις αγορές της ΕΕ.

Χαιρόμαστε γιατί οι αγώνες του ιρανικού λαού δεν αφήνουν το καθεστώς να σταθεροποιηθεί. Η μόνη λύση για την ελευθερία και τη δημοκρατία στο Ιράν θα έρθει από την νίκη των εργατικών, λαϊκών αγώνων, των αγώνων της νεολαίας στα πανεπιστήμια που κάνουν βήματα μπροστά αψηφώντας τις απειλές του Αχμαντινεζάτ ότι θα κατεβάσει τα τάνκς.


Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην εξέγερση στο Ιράν. Καταδικάζουμε τις απειλές των ιμπεριαλιστών του ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ευελπιστούν ότι έφτασε η ώρα να πάρουν την ρεβάνς από το 1979 όταν ο Σάχης έφευγε κυνηγημένος από την ιρανική επανάσταση και το δικτατορικό καθεστώς κατέρρεε.

Kαλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να εκδηλώσουν αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους στον μαχόμενο ιρανικό λαό.

.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 4/1/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs