Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Να ανατραπεί η πολιτική που ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

Η ΑΝτικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή-ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών.Η πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., οδήγησε τα τελευταία 25 χρόνια στη μείωση του αγροτικού πληθυσμού στο 10% σχεδόν του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας.Ταυτόχρονα οι αντιδραστικές αλλαγές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και οι αναδιαρθρώσεις στο γεωργικό τομέα περιβάλλονταν πάντα με το «ένδυμα» της «προσαρμογής» στον ευρωπαϊκό μονόδρομο συγκαλύπτοντας το βαθιά ταξικό τους χαρακτήρα.

Μια «προσαρμογή» που βάφτισε τα κέρδη και τα πλούτη του κεφαλαίου «εθνικό στόχο» ξεκληρίζοντας χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα. Μια «προσαρμογή» που θεωρεί φυσιολογικές τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και τη πτώση στις τιμές του παραγωγού. Μια «προσαρμογή» που θεωρεί φυσιολογική την κλεψιά σε βάρος του εργαζόμενου- καταναλωτή που αγοράζει σε υπερπολλαπλάσια τιμή τα προϊόντα που παράγει ο φτωχομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος, ο οποίος, όμως, βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται.

Αυτή η πολιτική εξυπηρέτησε και στήριξε το αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο, το οποίο αποτελεί μια από τις ναυαρχίδες ανάπτυξης και επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού, το κύκλωμα μεγαλέμπορων-βιομηχάνων (ζωοτροφών, λιπασμάτων, φαρμάκων), τους μεγαλοαγροτοκτηνοτρόφους, τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ και όλων των ΕΝΩΣΕΩΝ αλλά και όλο το πολιτικό προσωπικό των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όσων τοπικών παραγόντων παίζουν το παιχνίδι τους.

Το δίλημμα που βάζουν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε στους φτωχομεσαίους αγρότες είναι: Τα παρατάς ή συνεχίζεις γνωρίζοντας ότι καταλήγεις σε αδιέξοδο!!! Ενώ την ίδια ώρα συμβάλλουν στη δημιουργία του αγρότη καπιταλιστή συνέταιρου της εκάστοτε εξουσίας, με τη βοήθεια των καρτέλ και της «συνεταιριστικής» γραφειοκρατίας με ιδεολογικό περιτύλιγμα την ανταγωνιστικότητα την επιχειρηματικότητα και την υποταγή των πάντων στην αγορά που θα λύσει όλα τα προβλήματα.

Ο από τα κάτω συντονισμός κτηνοτρόφων και αγροτών ανεξάρτητα καλλιέργειας , η αναβάθμιση του αντιΕΕ και αντικυβερνητικού χαρακτήρα των αιτημάτων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστούν να μαζικοποιηθούν και να νικήσουν οι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Γι’ αυτό οι αγώνες πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από την κηδεμονία της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας αλλά και από κάθε λογής αγροτοπατέρες που έχουν δώσει εξετάσεις στο σύστημα συμβάλλοντας στο ξεπούλημα των κινητοποιήσεων τα τελευταία 20 χρόνια. Να στηρίζονται στη δημοκρατία των αγωνιστών, να είναι πραγματικοί και όχι συμβολικοί.

Αγρότισσες, αγρότες,

Με συνελεύσεις- ενημερώσεις και ταυτόχρονο άνοιγμα της συζήτησης σε όλη την κοινωνία σηκώνοντας τις σημαίες των αναγκών και των δικαιωμάτων σαςστηρίζουμε τα πλαίσια των αιτημάτων σας από τη σκοπιά της σύγκρουσης με την Ε.Ε με στόχο την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυσή της.

ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs