Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Εργοδοτικός τσαμπουκάς το κλείσιμο των Αιολικών Νέων

Η Τοπική Επιτροπή Νομού Λέσβου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναστολή λειτουργίας της Ημερήσιας Εφημερίδας Μυτιλήνης “Αιολικά Νέα” που ανοίγει εν ψυχρώ το δρόμο για την απόλυση 20 εργαζομένων, οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς δουλειά εξαιτίας του πιο απαράδεκτου εργοδοτικού τσαμπουκά.
Η ασυδοσία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει και τα παραμικρά όρια, καθώς απολύονται και εξωθούνται καθημερινά στον εφιάλτη της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενοι με τις πιο γελοίες δικαιολογίες. Η καραμέλα της κρίσης, μιας καπιταλι-στικής κρίσης που εκείνοι δημιούργησαν και τη φορτώνουν στις πλάτες του κόσμου της δουλειάς, έχει γίνει το πιο χρήσιμο άλλοθι στο στόμα εκατοντάδων εργοδοτών που βρίσκουν ευκαιρία να αποστερή-σουν από τους εργαζόμενους κι από τα στοιχειώδη ακόμα δικαιώματα και κεκτημένα που είχαν έως τώρα και να τους σπρώξουν όλο και βαθύτερα στην εξαθλίωση που βιώνουν. Η αιματοβαμμένη πολι-τική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και των πρόθυμων συνεργατών τους, αποτελούν το πιο πρόσφορο έδαφος για αυθαιρεσίες, τσαμπουκάδες, περικοπές και απολύσεις εκ μέρους των αφεντικών και μάλιστα ιδιαίτερα στο χώρο των εργαζομένων ΜΜΕ, ο οποίος βάλλεται συνεχώς. Και να που ορι-σμένοι εργοδότες δε μπαίνουν πλέον ούτε καν στον κόπο να προτάξουν τα γνωστά ψέμματα περί κρί-σης και χρεωκοπίας για να “δικαιολογήσουν” τις απολύσεις, αλλά απλά βάζουν λουκέτο και απολύουν... επειδή δεν τους αρέσει το προσωπικό τους!
Η συγκεκριμένη εφημερίδα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου οδηγήθηκε από τους ιδιοκτήτες της εσκεμμένα και σχεδιασμένα σε αναστολή λειτουργίας. Η επιχείρηση αυτή είναι απολύτως υγιής και βιώσιμη, πράγμα που άλλωστε παραδέχονται και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της στο σχετικό δελτίο τύπου. Είναι βιώσιμη χάρη στην πολυετή εργασία αυτών ακριβώς των εργαζομένων, που τώρα πετιούνται στο δρόμο χωρίς κανένα λόγο. Πραγματικός λόγος της αναστολής λειτουργίας είναι η πρόθεση τρομοκράτησης των εργαζομένων της επιχείρησης, κάποιοι από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα πιέζονται ανελέητα να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας που δεν αντιστοιχούν στην πραγματική ειδικότητα που ασκούν, για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα και τον «τσαμπουκά» των ιδιοκτητών.
Η δουλειά και η επιβίωση του καθενός και της καθεμιάς από εμάς δεν είναι διαπραγματεύσιμη, η αυ-θαιρεσία και ο εργοδοτικός ετσιθελισμός πρέπει να απαντηθούν δυναμικά και θα απαντηθούν με το μεγαλειώδη αγώνα και στη συλλογική αντίσταση των εργαζομένων! Δηλώνουμε απερίφραστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

*ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

*ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ «ΑΙ.Ν.», ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ!

*ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

*ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ, ΕΛΑΣΤΙΚΗ, ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ

Επιτροπή Τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου
Επικοινωνία antarsyalesvou@gmail.com και 6932036696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs