Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την απεργία στις 5 Μάρτη

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τη σημερινή μαζική και μαχητική απάντηση των εργαζόμενων της πόλης και όλης της χώρας στα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ, διδασκαλικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σχήματα και επιτροπές, οργανώσεις της Αριστεράς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαδήλωσαν σήμερα με αφετηρία το χώρο της Καμάρας, στα πλαίσια της στάσης εργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της έκτακτης 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ομοσπονδίες και σωματεία.

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα και χημικά στη συγκέντρωση έξω από το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι άνεργοι που διαδήλωσαν έξω από το πρώην υπουργείο, αμφισβήτησαν στην πράξη την καταστολή και την τρομοκρατία που η κυβέρνηση πρόταξε για ακόμη μια φορά απέναντί τους. Έτσι παρά την επίθεση της αστυνομίας και την τρομοκρατία, η διαδήλωση δε διαλύθηκε, οι εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν και συνδικαλιστές από διάφορους χώρους κατάφεραν να μπουν στο Υπουργείο και να αναρτήσουν πανώ δηλώνοντας την απόφαση να μην υποχωρήσουμε.

Συνεχίζουμε! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους μαζί με όλους τους εργαζόμενους με επόμενο μεγάλο σταθμό τη γενική απεργία της 11ης Μάρτη και τον αγώνα διαρκείας σε όλους τους κλάδους ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, της Ευρωπαικής Ένωσης και του ΔΝΤ, του κεφαλαίου.

Με κλιμάκωση, ενότητα και συντονισμό του αγώνα τωνεργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με συνελεύσεις – απεργίες – καταλήψεις – διαδηλώσεις κόντρα στις προσπάθειες εκτόνωσης της αγωνιστικότητας που επιχειρούν και πάλι οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Διεκδικούμε:
- Ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας. Να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές. Κάτω η κυβερνητική πολιτική και η συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ.

- Ανυπακοή / ρήξη με την ΕΕ-ΟΝΕ, τις συνθήκες (Μάαστριχτ, Λισαβόνα) και τους μηχανισμούς της. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΟΝΕ και την ΕΕ.

- Στάση πληρωμών στο τοκογλυφικό χρέος και όχι στους μισθούς και τις συντάξεις. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και οι τράπεζες. Να κοπούν οι εξοπλισμοί και όχι ο εργατικός μισθός.

- Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, 1400 € κατώτερος μισθός.Άμεση μείωση των ωρών εργασίας για ανακούφιση από την ανεργία που καλπάζει. Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους.Απαγόρευση των απολύσεων. Καμιά ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων!

- Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων που κλείνουν με εργατικό έλεγχο. Δημόσιο, ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs