Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Όχι στη νέα τρομοϋστερία

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη σύμπλευση Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ μεθοδεύει καθημερινά την λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και την κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων κατ’ επιταγή των δυνάμεων του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Ε.Ε. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι αντιστέκονται, κινητοποιούνται και προετοιμάζουν μία ακόμη μεγάλη πανεργατική απεργία.

Σε αυτή τη συγκυρία ένα νέο κύμα τρομοϋστερίας έρχεται να προστεθεί στα επικοινωνιακά ευρήματα της κυβέρνησης για να στείλει ένα ακόμα μήνυμα συμμόρφωσης σε Ε.Ε. και Η.Π.Α. και να αποπροσανατολίσει δημιουργώντας πάλι έναν ψεύτικο αντίπαλο στη θέση του αληθινού. Και για να νομιμοποιήσει ξανά την καταστολή των προσαγωγών, της βίας κατά των διαδηλώσεων, των συλλήψεων και προφυλακίσεων και των αμέτρητων καθημερινών αστυνομικών και δικαστικών αυθαιρεσιών, την ώρα που μπαίνει ξανά στο αρχείο η υπόθεση Κούνεβα και που η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου μετατρέπεται με την ανοχή όλων σε δίκη των μαρτύρων κατηγορίας.
Με στοιχεία και ευρήματα ανεπαρκή έως ανύπαρκτα, με ψέματα στα κανάλια, με αδιαφάνεια στις δικογραφίες, με προφανείς αντιφάσεις και με μόνο όπλο τη διαπόμπευση συλληφθέντων, τη στοχοποίηση αντιεξουσιαστών και υπόπτων, την επιστράτευση του λαϊκού χαφιεδισμού. Αυτή τη φορά η εκστρατεία τους δεν πείθει πια ούτε καν τους κονδυλοφόρους τους. Αν το 2002 ζήσαμε την τρομοϋστερία σαν τραγωδία, αυτή τη φορά ήρθε η ώρα της φάρσας. Και δεν αργεί η ώρα του φιάσκου. Ενός ακόμα, μετά από πολλά άλλα, που συνδέονται με τα προσωπικά στοιχήματα, τις εξαγγελίες και τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης, του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. και των υπερατλαντικών τους συμμάχων.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εκφράζει την πλήρη αμφισβήτησή της για την αξιοπιστία και αυτού του εγχειρήματος, καταγγέλλει το νέο γύρο τρομοϋστερίας, την καθημερινή, συστηματική και πολύπλευρη καταπάτηση συνταγματικών και δικονομικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, την τηλεοπτική εκστρατεία του ψέματος και της διαπόμπευσης, τη συνεχή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τις στοχοποιήσεις και την προσπάθεια νομιμοποίησης της αστυνομικής, μιντιακής και δικαστικής καταστολής. Μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος και οι δυνάμεις καταστολής του.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φοιτητές και όλους όσους δεν ταυτίζονται κοινωνικά και πολιτικά με το σύστημα, σε αυτή τη φάση που ξεδιπλώνει την πιο άγρια επίθεση που γνώρισαν τον τελευταίο αιώνα οι δυνάμεις της εργασίας, να αντισταθούν με μαζικές απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού και τρομοϋστερίας, να αντισταθούν σε κάθε αυθαιρεσία και καταπάτηση των δικαιωμάτων και να απαιτήσουν την αποφυλάκιση των συλληφθέντων, καθώς και του διαδηλωτή Μάριου Ζέρβα. Να παλέψουν για την κατάργηση του Προγράμματος Σταθερότητας στην προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

ΑΝτικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
Αθήνα, 15/4/2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs