Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ενημέρωση από το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (4/7) και κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

1. Καλούμε σε συναγερμό για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Ιούλη και για την συνέχεια. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα, να δώσουν τον τόνο του ξεσηκωμού οργανώνοντας εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς.
Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά τις 8/7 στηρίζοντας ταυτόχρονα κάθε κλαδικό αγώνα που ξεσπάει (Μετρό, Συμβασιούχοι ΕΡΤ, Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, νοσοκομεία κλπ).
Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στις 10.00 πμ στα Προπύλαια.

-Την Τρίτη 6/7, στις 6.00 μμ στο Μετρό Πανεπιστήμιο (πεζόδρομος Κοραή), οργανώνουμε μεγάλη εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απεργία.- Επίσης την Τρίτη στις 6.30μμ αντιπροσωπεία μας συμμετέχει στην διαμαρτυρία για τη σφαγή των ινδών αγροτών από το άγαλμα Τρούμαν μέχρι την Πρεσβεία της Ινδίας.

- Την Τετάρτη 7/7, οργανώνουμε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς σε κάθε περιοχή και κεντρική εξόρμηση στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Πειραιά (4.30 πμ, οδός Παρνασού 6) και στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ (7.00 πμ, οδός Καρόλου).

2. Ανοίγουμε από τώρα την συζήτηση για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη, εκτιμώντας ότι θα είναι μια κεντρική πολιτική μάχη μετά από ένα χρόνο σκληρών αγώνων και συγκρούσεων. Μπορούν να μετατραπούν σε βήμα καταδίκης του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στον κλονισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων που την στηρίζουν (ΛΑΟΣ-ΝΔ), βγάζοντας συνολικά ενισχυμένη την Αριστερά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επιδιώξει να συμμετέχει σε όλες τις Περιφέρειες συγκροτώντας ψηφοδέλτια στην βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης (στάση πληρωμών, εθνικοποίηση και επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, απαγόρευση απολύσεων κλπ) σε συνδυασμό με την πάλη κατά της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του κράτους και τον «Καλικράτη».Αντίστοιχα κινούμαστε και για τους μεγάλους Δήμους (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη κλπ).

Επιχειρούμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία μας και στους υπόλοιπους Δήμους αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα τις δυνατότητες που προκύπτουν, πρώτα από όλα σε αυτούς που υπάρχουν ήδη σχήματα και παρεμβάσεις που κινούνται σε ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει πρόταση-κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, σε όλο τον κόσμο που πρωτοστατεί στις μάχες της περιόδου απ’ την εξεγερμένη βάση του ΠΑΣΟΚ ως την ευρύτερη Αριστερά, χωρίς προνομιακές απευθύνσεις σε κάποια μέτωπα, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

- Οργανώνουμε μεγάλη πολιτική εκδήλωση στις 14 Ιούλη στην Αθήνα (Γεωπονική Σχολή, 7.00 μμ), με στόχο να συζητήσουμε μαζί με όλους τους αγωνιστές που βρεθήκαμε μαζί στην δράση ή την θεωρητική και πολιτική διαπάλη, για την αποτίμηση των αγώνων, τις προοπτικές του κινήματος και τις πολιτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καλούμε την Κυριακή 11 Ιούλη, στις 11.00 πμ στο Πολυτεχνείο, ανοικτή Σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών των Τοπικών Κινήσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του Κέντρου (Εξάρχεια, Γκύζη-Αμπελόκηποι, Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι, Πετράλωνα-Κουκάκι-Κεραμεικός-Κολωνός) για να συζητήσουμε την παρέμβασή μας στον Δήμο Αθήνας. Αντίστοιχη Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά.

Τέλος, την Δευτέρα 19 Ιούλη στις 7.00 μμ στο Πολυτεχνείο θα γίνει μια πρώτη Σύσκεψη για να συζητήσουμε την εκλογική μας παρέμβαση για την Περιφέρεια Αττικής. Αντίστοιχες Συσκέψεις καλούμε και στις υπόλοιπες Περιφέρειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs