Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Φτωχός συγγενής η παιδεία στην Ελλάδα του Παπανδρέου

Η φιέστα των εγκαινίων του “ψηφιακού σχολείου” στη Λήμνο από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας δεν μπορεί κρύψει την πραγματικότητα: στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ η παιδεία είναι φτωχός συγγενής.

Τι δεν θα πει η κυβερνητική προπαγάνδα για το νομό που επισκέπτεται το κλιμάκιο της κυβέρνησης:

➡ από τα γυμνάσια και τα λύκεια λείπουν βασικά βιβλία, ακόμα και για τα μαθήματα κατεύθυνσης με αποτέλεσμα την κακή προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας να μεταφέρει την ευθύνη στην απεργία των φορτηγατζήδων δεν έχει καμία βάση: δεν μπορείς να μεταφέρεις κάτι που δεν υπάρχει...
➡ Στο ΕΠΑΛ Καλλονής λείπουν 6 καθηγητές, ενώ 6 τμήματα κάνουν μάθημα σε λυόμενα, μέσα στη βρόμα και με τα νερά που μπαίνουν από παντού.
➡ Στο Λύκειο Πέτρας το μάθημα γίνεται σε ακατάλληλα, επικίνδυνα κτίρια.
➡ Στο ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, καθώς στοιβάζονται σε κοντέινερ, τα οποία αντικατέστησαν τις εγκαταστάσεις με αμίαντο...
➡ Οι επισκευές στο 5ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης σταμάτησαν, γεγονός που ξεσήκωσε τους γονείς, καθώς τα παιδιά τους για χρόνια στεγάζονται σε λυόμενα.
➡ Στο Γυμνάσιο Καλλονής λείπουν 3 καθηγητές.
➡ Στο Λύκειο Άντισσας λείπουν 3 καθηγητές.
➡ Στο Γυμνάσιο Πέτρας λείπουν 4 καθηγητές.
➡ Στην ΕΠΑΣ Μυτιλήνης λείπουν μια σειρά καθηγητές ειδικοτήτων.

Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, δεν είναι συνολικός. Αν το θέμα εξεταστεί συνολικά για όλη την περιφέρεια Β. Αιγαίου, οι διαπιστώσεις είναι τραγικές. Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδιαφορεί για τις συνθήκες όπως και για το περιεχόμενο της δημόσιας εκπαίδευσης που αφορά τα παιδιά της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Παιδείας για το παιδί της προτίμησε το ακριβοπληρωμένο πρόγραμμα ιδιωτικού σχολείου. Όλα αυτά θέλει να κρύψει η κακοστημένη κυβερνητική προπαγάνδα που έφτασε σε επίπεδα ολοκληρωτικών καθεστώτων, καθώς επιστράτευσε και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο ίντερνετ για να προβάλλει τη φιέστα της Λήμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs