Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ανταρσία στο Αιγαίο: Το έλλειμμα θα κριθεί στις εκλογές

Οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και των στελεχών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι δε θα υπάρξουν άλλα αντιλαϊκά μέτρα έχουν μηδενική αξία. Το ίδιο κατηγορηματικοί ήταν και με το “λεφτά υπάρχουν” για αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις και για την προσφυγή στο ΔΝΤ. Τι ακολούθησε είναι γνωστό.


Εξάλλου στις 15 Νοέμβρη, την επομένη των εκλογών, θα έρθουν Ευρωπαίοι παράγοντες για να καταμετρήσουν και να ανακοινώσουν το ύψος του έλλειμματος. Μεθοδεύεται δηλαδή ο νέος κύκλος αντιλαϊκών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση να εμφανιστεί όχι ως απόφαση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αναγκαίο κακό λόγω του μεγάλου ελλείμματος.

Στην πραγματικότητα όσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, τόσο μεγάλο θα είναι το έλλειμμα. Στο βαθμό που δε συντριβεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοί του σε δήμο και περιφέρεια, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Το έλλειμμα που θα καταμετρηθεί δεν αφορά την οικονομία. Αφορά το έλλειμμα αποφασιστικότητας του καθενός από εμάς να μην επιτρέψει σε μια κυβέρνηση που ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει, να πάει την κοινωνία ακόμη πιο πίσω.

Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και τους λεγόμενους “αντάρτες” τους, για να καταρρεύσει το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό που μας οδήγησε στο κοινωνικό πισωγύρισμα που ζούμε σήμερα.

Ψήφο ελπίδας στην Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, να ακούστει δυνατά: να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, πίσω τα κλεμένα, παύση πληρωμών του χρέους, έξοδος από το ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου