Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων (Αθήνα)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων στη σημερινές μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν όλες τις πλατείες της χώρας αποδεικνύοντας περίτρανα την πλήρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και της πολιτικής της στην εργαζόμενη πλειοψηφία, τη σαφή αδυναμία της να περάσει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Στην Αθήνα οι απεργιακές πορείες κατέληξαν στο Σύνταγμα, όπου για εικοστή δεύτερη μέρα ο λαός της Αθήνας με την πολυήμερη παραμονή του απαιτεί: ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γαντζωμένη στην εξουσία, αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων, επιμένει στην άθλια αντικοινωνική της πολιτική. Τα μόνα της στηρίγματα αναδεινκνύονται το κεφάλαιο, η εργοδοσία, η ΕΕ με το ΔΝΤ, η ΝΔ και οι έμποροι της «ενημέρωσης».

Η τεράστια αυτή διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών βρίσκεται αντιμέτωπη με συντονισμένο προαποφασισμένο σχέδιο καταστολής της που στόχο έχει τη βίαιη εκκένωση της πλατείας, το σπάσιμο της παραμονής των αγωνιζόμενων για 22η μέρα σ’ αυτή.

Από νωρίς το πρωί πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις με κινητά τείχη, αύρα και διεσπαρμένες αστυνομικές δυνάμεις σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης διαδηλωτών παρεμπόδιζαν τη συγκέντρωση του κόσμου και τρομοκρατούσαν με προληπτικές προσαγωγές αποκλεισμούς των γύρω δρόμων, ξύλο και χρήση χημικών. Παρά τις προσπάθειές τους η πλατεία Συντάγματος πλημμυρίζει από διαδηλωτές σε μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση σε όγκο και παλμό.

Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την τεράστια και ανυποχώρητη συμμετοχή και συνέχιση των διαδηλώσεων, επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να σπάσει και να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος, να στείλει το μήνυμα του τρόμου σε όλη την κοινωνία, να παγώσει τις αντιδράσεις για να φτάσει στις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή χωρίς τον κόσμο στο δρόμο, χωρίς κατειλημμένες τις πλατείες, χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ικανές να ανατρέψουν τη βάρβαρη επιδρομή και την κοινωνική λεηλασία.

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!
  • ΕΚΕΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
  • Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ. ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ
  • ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΕ ΔΝΤ
  • ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
  • ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ
  • ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs