Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Η τρομοκρατία ενάντια στους εργαζομένους δε θα περάσει

Ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου:

Την Πέμπτη 16 Ιούνη στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δικάζονται ως εγκληματίες, γιατί βρέθηκαν αλληλέγγυοι στην απεργία των ναυτεργατών, οι: Αντώνας Στρατής Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μπουλμπούλης Νίκος Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Γεωργούλας Παρασκευάς συνδικαλιστής και Γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ, μετά από μήνυση της εταιρείας ΑΝΕΚ, που κατέθεσε ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΛΙΣΣΟΣ.
Η δίωξη αυτή, είναι συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στο δικαίωμα της απεργίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων.
Είναι πολιτική δίωξη, είναι δίωξη που στόχο έχει το ταξικό εργατικό, λαϊκό κίνημα. Στόχο έχει να κάμψει τους αγώνες του λαού, για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα του Μνημονίου, που από κοινού συνέταξαν, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε- Ε.Κ.Τ -Δ.Ν.Τ., με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και τη συγκατάθεση της Ν.Δ.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, το λαό της Λέσβου, να στηρίξουν έμπρακτα τους συνδικαλιστές που διώκονται, να στηρίξουν το δικαίωμα της απεργίας, με την παρουσία τους την Πέμπτη 16 Ιούνη και ώρα 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Ο ενωμένος ταξικός αγώνας έχει αποδειχθεί ανίκητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου