Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Να φύγει τώρα η κυβέρνηση και η πολιτική της εξαθλίωσης

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα είναι μια απόπειρα απόδρασης από τα αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε με τις επιλογές «διάσωσης» του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση όμως κλονίστηκε και καταρρέει υπό το βάρος της εργατικής – λαϊκής αντίδρασης. Η 48ωρη πολιτική απεργία της 19-20 Οκτώβρη, η «παρέλαση» της λαϊκής οργής και του σύγχρονου κοινωνικού απελευθερωτικού «Όχι» την 28 Οκτώβρη, η γενικευμένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, το βαθύ ρήγμα που έχει ανοίξει μεταξύ εργαζόμενου λαού από τη μια και κυβέρνησης/πολιτικού συστήματος από την άλλη, είναι οι βασικές αιτίες της αποσάθρωσης της κυβέρνησης της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας.

Πανικόβλητοι πια από την οργή του κόσμου, βουλιάζοντας στα αδιέξοδα της πολιτικής τους και στη βαθιά καπιταλιστική κρίση – στο έδαφος της οποίας φουντώνουν οι ενδοαστικές αντιθέσεις, επιδιώκουν να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να «απενεργοποιήσουν» την εκρηκτική δυναμική του κινήματος, που αγκαλιάζει πια τεράστιες, πλατιές μάζες λαού. Με την απαίτηση της ανατροπής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του καθεστώτος Επιτροπείας, αλλά και συνολικά του κοινωνικού σφαγείου ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Όχι βέβαια να φύγουν οι πράσινοι υποτακτικοί για να έρθουν οι γαλάζιοι ή οι οικουμενικοί. Η απαίτηση του λαού είναι να φύγουν όλοι, όσοι ευθύνονται για την μετατροπή των εργαζομένων σε αναλώσιμο είδος υπέρ της κερδοφορίας και της δημοκρατίας σε μια μπανανία των πολυεθνικών. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Όπως στις παρελάσεις της 28ης ο λαός βγήκε στο προσκήνιο, έτσι και τώρα το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργιακές φρουρές και επιτροπές βάσης, λαϊκές συνελεύσεις να βγει στο δρόμο ο λαός και να επιβάλλει τη δική του θέληση. Σε όποιο δίλημμα κι αν του θέσουν, ο λαός μας θα αντιτάξει το νέο κοινωνικό ΟΧΙ, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνολική ανατροπή κάθε πολιτικής που αποβλέπει στην εξαθλίωσή του.

- Κάτω τώρα η κυβέρνηση της εξαθλίωσης και η πολιτική του κοινωνικού κανιβαλισμού.

- Να ανατραπεί συνολικά η άγρια επίθεση κατά του λαού και κάθε επίδοξος διαχειριστής της.

Αθήνα 2 Νοέμβρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs