Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν εγγύηση υποταγής

Πλήρως ταυτισμένος με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μέρκελ – Σαρκοζί εμφανίστηκε ο τραπεζίτης – πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μπαρόζο στις Βρυξέλες. Όχι μόνο επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει αυστηρά την ολέθρια συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά αντιμετώπισε θετικά ακόμα και τις εξευτελιστικές «γραπτές εγγυήσεις», που ζητούν οι ευρω-κράτες.

Βεβαίως, δεν πρόκειται για καμιά τρομερή αντίσταση του Σαμαρά και της Ν.Δ., που με τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση των παλιών και νέων μνημονίων θα υπογράψει στην πράξη τις επαίσχυντες συμφωνίες. Αυτό που κυρίως θέλουν οι γκαουλάιτερ της ΕΕ και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, ευρωπαϊκού και ελληνικού, είναι να καθυποτάξουν τους εργαζόμενους και το λαό της χώρας μας, να σπάσουν τη ραχοκοκαλιά του κινήματος αντίστασης και ανατροπής.

Εκβιάζουν με την 6η δόση και την απειλή μη καταβολής μισθών και συντάξεων, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το σύνολο των χρημάτων της δόσης θα πάνε στους τοκογλύφους για εξυπηρέτηση του χρέους. Η απάντηση βρίσκεται στην πάλη για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, στην ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου και του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ, στη ρήξη και στην αντικαπιταλιστική έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, στην κρατικοποίηση των τραπεζών, των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, στη δραστική φορολογία του κεφαλαίου και του πλούτου.

Αθήνα 21/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs