Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Έξω από την Ελλάδα ο Μπάρακ ― Όχι στο ματωμένο γάμο Ελλάδας – Ισραήλ

Η επίσκεψη του υπουργού «άμυνας» του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, του οποίου ο καθοριστικός του ρόλος στη σφαγή της Γάζας το 2009 είναι αρκετός για να καταγραφεί σαν εγκληματίας πολέμου, αποτελεί πρόκληση για τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς το μαχόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η επίσκεψη Μπάρακ δείχνει με σαφή τρόπο τη σχέση συνενοχής της τρικομματικής κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με το ρατσιστικό, δολοφονικό και ολοκληρωτικό καθεστώς του Ισραήλ. Αυτή η σχέση γίνεται επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, καθώς το Ισραήλ εμφανίζεται εμπροσθοφυλακή της πολεμικής προετοιμασίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια στο Ιράν. Παράλληλα το καθεστώς του Ισραήλ πρωταγωνιστεί στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δε διστάζει να παίζει με τη φωτιά στην περιοχή της Αν. Μεσογείου συνεργαζόμενη με το εγκληματικό καθεστώς του Ισραήλ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι και οι νέοι στην Ελλάδα δεν ξεχνούν και τις πειρατικές επιδρομές των σιωνιστών κατά των Στόλων της Ελευθερίας για τη Γάζα, βάζοντας στόχο αγωνιστές από την Ελλάδα, την Τουρκία και πολλές άλλες χώρες.

Η αντίσταση στον ματωμένο γάμο Ελλάδας - Ισραήλ είναι αναγκαία πράξη αλληλεγγύης στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, αλλά είναι και κομμάτι της σύγκρουσης με τον ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ και του πόλεμου που έχουν εξαπολύσει ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις ενάντια στον σφαγέα Μπάρακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs