Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λήμνου: Επιτέλους αξιοπρεπή συγκοινωνία στα ακριτικά νησιά μας

Πολλά χρόνια τώρα καταδικάζονται σαν υποψήφιοι ναυαγοί και θύματα, όχι μόνο οι ακριτικοί πληθυσμοί των νησιών, αλλά και όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς σαν παραθεριστές. Δεν είναι «τοπικό» πρόβλημα της Λήμνου, είναι υποβάθμιση τις ποιότητας που θα συμβεί παντού:σε ακτοπλοΐα, σιδηρόδρομο, αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες, καθώς αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής των τροϊκανών. Είναι οι ίδιοι λόγοι που χειροτερεύουν συνεχώς την ποιότητα της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα, που οδηγούν σε κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς αλλά και στα λιμάνια του Β. Αιγάιου.

Οι ανακοινώσεις για τις άγονες γραμμές, που συνοδεύονται με νέες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές και τα υπέργηρα σαπάκια τους, αποτελούν πρόκληση. Συνεχώς προσθέτονται και νέες διαμαρτυρίες από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα που επιδεινώνεται ραγδαία.

Αντί για λεφτά και επιδοτήσεις σε εφοπλιστές και τραπεζίτες, να «χτιστούν» νέα και ασφαλή καράβια, όχι για να γίνουν δώρα στους εφοπλιστές, αλλά να δουλεύουν κάτω από τον έλεγχο της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει αναταραχή για το ζήτημα και σε άλλα νησιά της περιφέρειας (Σάμος-Χίος).

Μπροστά στα κέρδη εφοπλιστών, τραπεζιτών, τοκογλύφων, δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και πρέπει να μεταφερθεί και στην Αθήνα. Ο δίκαιος αγώνας των ακριτών θα είναι νικηφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs