Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Ο Θ. Καλογρίδης, το ναυάγιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου και η συνάντησή του με το ΣΥΡΙΖΑ


Χθες Τρίτη 12 Ιούνη ανακοινώθηκαν από τον ειδικό εκκαθαριστή τα στοιχεία του Ισολογισμού της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου που έκλεισε, με απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος, στις 19 Μαρτίου.
Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ήταν ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων πήραν σε δάνεια μιάμιση φορά το κεφάλαιο της τράπεζας. Πρόκειται για τα γνωστά θαλασσοδάνεια που στην πλειοψηφία τους δόθηκαν την περίοδο του 2004. Τότε που πρόεδρος της Τράπεζας ήταν ο κ. Θράσος Καλογρίδης.

Από το Μάρτιο βοά η κοινωνία της Λέσβου ότι πρόκειται για μια μεγάλη περίπτωση απάτης σε βάρος των 6.000 μελών της Συνεταιριστικής που έχασαν 13 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια συγκρότηση συλλόγου μετόχων της Τράπεζας για να διεκδικήσουν τα χαμένα κεφάλαια και τις οικονομίες που είχαν συγκεντρώσει με κόπους πολλών ετών.
Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας επέλεξε να συναντηθεί τον κ. Θράσο Καλογρίδη και νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του από αυτή την επιλογή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου