Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση Τρόικας Εσωτερικού: Ούτε μια ώρα ανοχή στους συνεχιστές των μνημονιακών επιθέσεων!


Κυβέρνηση συνέχισης και κλιμάκωσης της μνημονιακής πολιτικής και της επίθεσης του κεφαλαίου σχηματίζει η ...Τρόικα εσωτερικού, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης των πρόθυμων έχει καθοριστεί ήδη από τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και των βιομηχάνων και δείχνει ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να περάσουν τα άγρια αντεργατικά μέτρα πιο εύκολα. Η κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων είναι μια αδύναμη, ασταθής κυβέρνηση και αυτό φαίνεται και από τις αποστάσεις που κρατούν απ’ αυτή το υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ και οι νέοι Τσιριμώκοι της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μια νέα περίοδος αγώνων για την ανατροπή της κανιβαλικής επίθεσης κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και της νέας κυβέρνησης που θα την υλοποιήσει ξεκινά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Για ένα μαχητικό, απειλητικό και ανατρεπτικό μαζικό κίνημα του λαού και της νεολαίας, που θα ανοίξει τον δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας. Για μια μαχόμενη κι ενωτική αριστερή αντιπολίτευση των δρόμων, των αγώνων και της προοπτικής και όχι των θεσμικών διαδρόμων και των υπεύθυνων ρόλων.     

1 σχόλιο:

  1. Εκείνο που βροντοφωνάζει και δεν θέμε ν' ακούσουμε, όμηροι και παθιασμένοι από την βασανιστική διχαστική εσωστρέφεια, είναι το αναπάντεχο πολιτικό γεγονός, ότι οι ψήφοι της Αριστεράς, όλων των κομματικών κάστρων της, πλησίασαν για πρώτη φορά συνολικά περίπου το 40% των ψήφων του Εκλογικού Σάματος, στις πρόσφατες εκλογές της 17ης Ιουνίου.


    Και αυτό μας λέει, ότι, εάν κατεβαίναμε συσπειρωμένοι σ' ένα Ενιαίο Δημοκρατικό Μέτωπο, θα κερδίζαμε 170 έδρες. Γιατί δεν το επιχειρήσαμε; Γιατί ξεχάσαμε την ΕΔΑ του αείμνηστου λαϊκού αγωνιστή και σπουδαίου πολιτικού Γιάννη Πασσαλίδη;


    Είμαι 77 χρόνων. Μια ζωή περίμενα, να δω τα νικηφόρα χελιδόνια του αγωνιζόμενου λαού μας. Και φεύγω από τη ζωή απελπισμένος και πικραμένος όχι από την αντιλαϊκή Δεξιά. Αυτή κάνει τη δουλειά της. Αλλά από την αδυναμία επικοινωνιακής ενεργοποίησης και συστράτευσης των αριστερών δυνάμεων της χώρας.


    Το χρωστάμε στ' ηρωικά θύματα των μαχητών συναγωνιστών που πέρασαν από φωτιά και σίδερο, σ' εμάς τους ίδιους και τις επόμενες γενεές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χάρτης της Λέσβου