Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση για την πορεία ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α.

Πάνω από 500 νεολαίοι και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος διαδήλωσαν χθες Πέμπτη 29/5 στους δρόμους της Μυτιλήνης, δίνοντας μία δυναμική πρώτη απάντηση στο άνοιγμα των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε τις γειτονιές μας και τα χωριά μας να γίνουν άντρα της εγκληματικής δράσης των φασιστών. 
 
Γνωρίζουμε καλά το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, τα τσιράκια των αφεντικών, είναι αυτοί που χτυπάνε αγωνιστές, την ίδια ώρα που υποκλίνονται στα αφεντικά τους. Είναι αυτοί που την ώρα που ξεσηκώνεται ο λαός στις απεργίες, στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες, διεκδικώντας να τα βάλει με την πολιτική εξαθλίωσης των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, αυτοί παίρνουν το μέρος των αφεντικών, όπως στη Χαλυβουργία. Υποδεικνύουν ως υπαίτιους τους μετανάστες, λες και αυτοί φταίνε για τα μνημόνια και τις απολύσεις, ταϊζουν το λαό με «έθνος», λες και οι «δικοί μας» τραπεζίτες και τα «δικά μας» αφεντικά είναι άμοιρα ευθυνών. 
 
Εμείς από τη μεριά μας καλούμε το λαό να μην παραπλανηθεί από το λόγο μίσους της Χρυσής Αυγής. Δεν έχει να κερδίσει τίποτα ο λαός της Λέσβου από τη φασιστική λαίλαπα, από το δεκανίκι του συστήματος, που όταν τα βρει σκούρα ξαμολάει τα μαντρόσκυλά του για να επιβάλει- με όρους φανερού πλέον και όχι συγκαλυμμένου, όπως τώρα, φασισμού- τα συμφέροντά του. 
 
Μόνο με ένα οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα σηκώσει το ανάστημά του και θα τα βάλει με τις πολιτικές της εξαθλίωσης, που θα τα βάλει με την Κυβέρνηση του Κεφαλαίου, που θα διεκδικεί τη διάλυση της ΕΕ που είναι ο υπερεθνικός εκπρόσωπος των συμφερόντων των τραπεζιτών και των αφεντικών και που πλέον υποστηρίζει ανοιχτά το φασισμό για να επιβληθεί, όπως στην Ουκρανία, μόνο αν δώσουμε ελπίδα στη δυνατότητα του λαού να ορίσει την τύχη του, θα ανακοπεί και το ακροδεξιό και φασιστικό ρεύμα. 
Ας μην έχουμε αυταπάτες, το φασισμό θα τον βρίσκουμε μπροστά μας, όσο επιτελούμε το καθήκον μας, που δεν είναι άλλο απ' το να τσακίσουμε την πολιτική των από πάνω. Όσο αγωνιζόμαστε, τόσο αυτοί θα χρησιμοποιούν αδίστακτα ό,τι μέσα έχουν για να μας καταστείλουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτό τον αγώνα, για να σπάσει η αδικία που βλέπουμε γύρω μας, για τη δικαιοσύνη, για την ισότητα όλων, για την πανανθρώπινη λευτεριά, για τον κομμουνισμό των τεράστιων απελευθερωτικών δυνατοτήτων της εποχής μας. Για όλα αυτά θα συνεχίσουμε και θα νικήσουμε!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs