Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Φταίει η πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. κεφαλαίου όχι ο καιρός


Τι κι αν δεν έχει νερό η μισή Λέσβος, τι κι αν οι διακοπές ρεύματος έχουν γίνει καθεστώς σε κάθε μικρή ή μεγάλη κακοκαιρία, τι κι αν οι δρόμοι της Λέσβου κλείνουν με λίγο χιόνι ή μόλις η θερμοκρασία πέσει στους -2 βαθμούς Kελσίου. Τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω δεν έχει σημασία, εκείνο που μετράει είναι …. «ότι είμαστε την ζώνη του Ευρώ, στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε».

Η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Λέσβου είτε αποκλεισμένοι στα χωριά τους, είτε αποκλεισμένοι στην πόλη το εθνικό οδικό δίκτυο είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής διάλυσης των κρατικών και αυτοδιοικητικών μηχανισμών πολιτικής προστασίας. Υπηρεσίες χωρίς προσωπικό, χωρίς μηχανήματα, χωρίς πόρους και κυρίως χωρίς προετοιμασία και οργάνωση είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη κακοκαιρία.
Είναι ζήτημα χρόνου να χαθούν ζωές από την υφιστάμενη κατάσταση. Δεν έχει σημασία αν θα είναι πρόσφυγες στη Μόρια που παγώνουν μέσα στις σκηνές ή ντόπιοι που θα παγώσουν μέσα στα σπίτια τους επειδή δεν έχουν θέρμανση. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση οι νεκροί θα είναι άνθρωποι που έγιναν θυσία στο βωμό των πρωτογενών πλεονασμάτων, στο βωμό της πάση θυσία πληρωμής του δημοσίου χρέους, στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, στο βωμό της κερδοφορίας του Κεφαλαίου. Αυτό είναι το πραγματικό successes story της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κι είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και θα είναι το ίδιο για οποιαδήποτε επόμενο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζουν, με ή χωρίς την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Για να έχουμε κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες ικανές να αντιμετωπίσουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα είναι αναγκαίο να φύγει η χώρα από το ευρώ και την Ε.Ε., να διαγράψει το δημόσιο χρέος και να ανατραπεί η αστική πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν επικεντρώσει τον αγώνα τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα αγωνιστούν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου