Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Για το βανδαλισμό της προτομής του Δασκάλου…




Είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της Λέσβου από τους ΝΑΖΙ κατακτητές, οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι απόγονοι των δοσίλογων, των κουκουλοφόρων συνεργατών των ΝΑΖΙ και των γερμανοτσολιάδων βεβήλωσαν τρεις προτομές που βρίσκονται στο κεντρικότερο σημείο της Μυτιλήνης, τον Δημοτικό Κήπο. Ο πραγματικός τους στόχος ήταν η προτομή του Απόστολου Αποστόλου, ενός από τους πρώτους κομμουνιστές της Λέσβου, του πρωτεργάτη του ΕΑΜ Λέσβου, του ιστορικού Δημάρχου της Μυτιλήνης. Είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν την Λέσβο και όλη την Ελλάδα στην εποχή της Γερμανικής κατοχής. Ότι κι αν κάνουν, όσες προβοκάτσιες κι αν στήσουν δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους.
Ο λαός της Λέσβου γνωρίζει ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσαν την Λέσβο. Οργάνωσαν την αντίσταση ενάντια στους κατακτητές στο νησί και έσωσαν τους κατοίκου από την πείνα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την βεβήλωση των προτομών του Απόστολου Αποστόλου, του Κολοκοτρώνη και του Βερναρδάκη. Είναι γνωστοί οι δράστες αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί που κρύβονται πίσω τους. Είναι αυτοί που τον Απρίλιο πετροβολούσαν προσφυγόπουλα στην πλατεία Σαπφούς, είναι αυτοί που κατέστρεψαν το μνημείο για τους νεκρούς πρόσφυγες στην Θερμή, είναι αυτοί που επιτίθενται με βρισιές και απειλές κατά δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs