Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

To κολαστήριο της Μόριας είναι έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ




Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝ.ΑΛΛ) Φώφη Γεννηματά δεν δικαιούται να κατηγορεί κανέναν για το κολαστήριο της Μόριας. Ούτε μπορεί να παραπλανήσει κανέναν όταν ντύνεται το μανδύα του ανθρωπισμού. Η ίδια και η συνεργάτες της γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κολαστήριο της Μόρια ξεκίνησε να κατασκευάζεται επί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε επί συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΔΗΜΑΡ. Και τότε και σήμερα ήταν κολαστήριο για χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές που απλά διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ζωή και την ελευθερία. Η κ. Γεννηματά έχει συμφωνήσει πλήρως στην εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες/τριες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η κ. Γεννηματά είναι έτοιμη να στηρίξει την νέα πιο βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες – μετανάστες/τριες γι’ αυτό και δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα αποδοκιμασίας για τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν στο Σαλτσμπουρκ.
Οι ευθύνες των προαναφερόμενων κομμάτων δεν μειώνουν τις ευθύνες της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Διότι η Μόρια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους, μιας πολιτικής η οποία είναι συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η μόνη λύση που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι:
- Να κλείσει εδώ και τώρα η Μόρια.
- Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους.
- Να αποχωρήσει η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και πάψει κάθε συμμετοχή της χώρας (έμμεση ή άμεση) στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν συνεχώς νέους πρόσφυγες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs