Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Εξορμήσεις σε όλη την Λέσβο. Για να φτάσει το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παντού


  
Εξορμήσεις στην πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά της Λέσβου πραγματοποιούν αυτές τις μέρες τα μέλη της τοπικής επιτροπής Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Αλέξανδρο Ζάμπρα, Ισμήνη Κλείδωνα και Νίκο Μανάβη. Ως τώρα οι εξορμήσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε Άγρα, Μεσότοπο, Ερεσό, Στύψη, Υψηλομέτωπο, Πελόπη, Κάπη, Μανταμάδο. Πολιχνίτο, Βασιλικά αλλά και σε περιοχές της πόλης της Μυτιλήνης, όπως ο Συνοικισμός και η Επάνω Σκάλα. Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας της Μυτιλήνης. Το κλιμάκιο της δυτικής Λέσβου θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην Βατούσα, την Άντισσα και το Σίγρι.
Η παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτές τις εκλογές σπάει τη «βουβαμάρα» της προεκλογικής περιόδου το «βαρύ πέπλο συναίνεσης»  και την «αίσθηση σύγκλισης, παρά όξυνσης και πόλωσης» που υπάρχει στα προγράμματα των Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζει ότι τον Ιούλιο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και να υπογράψει το Τρίτο Μνημόνιο με την ΕΕ και «παραπατούσε» λόγω διαφοροποιήσεων βουλευτών του, η ΝΔ έτρεξε να τον στηρίξει στη βουλή ψηφίζοντας μαζί του. Με βάση αυτό τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις εξορμήσεις τονίζουν ότι:
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι δεσμευμένοι να στηρίξουν την πολιτική των αιματηρών πλεονασμάτων, της πληρωμής χρέους, της ευρωεπιτροπείας κλπ, τόσο από θέσεις κυβέρνησης όσο και από θέσεις αντιπολίτευσης. Το ζητούμενο είναι τι θα βρεθεί απέναντί τους», τονίζoυν χαρακτηριστικά, θέτοντας την ανάγκη για «εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που να σταματήσει την κοινωνική γενοκτονία», αλλά και για «ανατρεπτική και “ενεξέλεγκτη” αριστερά που να εμπνεύσει αυτή την αντιπολίτευση», τόσο στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων, αλλά και στη συνολική πολιτική αντιπαράθεση για την ανατροπή της ευρωμνημονιακής πολιτικής.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως η ελπίδα των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού βρίσκεται στην αντικαπιταλιστική αριστερά και τους καλεί να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs