Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Να σταματήσει άμεσα η δίωξη συνδικαλιστών και στελεχών του ΚΚΕ στη Λέσβο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις και τις διώξεις στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στη Λέσβο επειδή υπερασπίστηκαν την απεργία των ναυτεργατών. Αφορμή για τη δίωξη στάθηκε η προσπάθεια της εταιρίας ΑΝΕΚ να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία με μηνύσεις.

Η σύλληψη των πρόεδρων του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Στρατή Αντώνα και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου Νίκου Μπουλμπούλη, η εισβολή λιμενικών στα γραφεία ΚΚΕ με την απαίτηση ο Παρασκευάς Γεωργούλας, γραμματέας του ΚΚΕ στο νησί να τους ακολουθήσει για να καταθέσει, μαζί με τη μήνυση σε βάρος του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Σκοπελίτη, είναι ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο εργατικό κίνημα, στο δικαίωμα στην απεργία και στις δυνάμεις της Αριστεράς που στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων. Αναιρούν τα δημοκρατικά δικαιώματα για χάρη της εργοδοσίας και θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε στο πλάι των διωκόμενων από την πρώτη στιγμή. Η επίθεση στο εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει την απάντηση που της πρέπει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αιτία για αυτά τα προκλητικά φαινόμενα αυταρχισμού είναι ο φόβος που προκαλεί στην κυβέρνηση ο αγώνας των δυνάμεων του εργατικού κινήματος ενάντια στη βαρβαρότητα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, κόντρα στην πολιτική υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η συκοφαντία βρίσκονται στην ημερησία διάταξη από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε τη βάρβαρη επίθεσή του ενάντια στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Απέναντι σε όσους θέλουν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να υποταχτούν στη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ το μήνυμα δεν μπορεί παρά να είναι ανυποχώρητος πανεργατικός αγώνας μέχρι τη νίκη, την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, το αγροτικό κίνημα, την ελεύθερη σκεπτόμενη διανόηση, την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία και τη νεολαία, να καταδικάσουν αυτήν την τρομοκρατική επίθεση στο μαζικό κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs