Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτή σύσκεψη για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ανατροπής στο Β. Αιγαίο

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ανατροπής στο Β. Αιγαίο

Κυριακή 5/9, 11 πμ, ξενοδοχείο «Λέσβιον»

Οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα γίνουν μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον. Μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, το ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ, προχωρά μαζί με την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός σφαγείου μέτρων που αναιρούν κατακτήσεις ενός αιώνα του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Απέναντι σε αυτή την επίθεση, το μήνυμα της ελπίδας το στέλνουν οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων. Οι αγώνες αυτοί, εάν υπερβούν τη γραμμή ήττας των γραφειοκρατικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μπορούν να κλονίσουν και να ανατρέψουν τους πολιτικούς εκφραστές των μέτρων και πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση του «Μνημονίου», των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της επίθεσης είναι και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών του «τοπικού κράτους» μέσα από τον «Καλλικράτη», που έρχεται να κάνει πράξη τις πολιτικές του «Μνημονίου».

Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το φθινόπωρό είναι μια πολιτική μάχη στην οποία παρεμβαίνουμε με στόχο την καταδίκη του «μνημονίου» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, τη μέγιστη δυνατή πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα επιδιώκουμε την αποδοκιμασία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που στηρίζει ανοιχτά το «Μνημόνιο».

Μπροστά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει ανοιχτή πρόταση για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ανατροπής στην περιφέρεια Β. Αιγαίου, με ένα πρόγραμμα πάλης για:

  • Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ.
  • Κατάργηση του Μητρώου Αγροτών. Ρήξη με την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ
  • Ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού
  • Απαγόρευση απολύσεων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία
  • Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα.
  • Όχι στον «Καλλικράτη» και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «τοπικού κράτους».

Αυτή η πολιτική κατεύθυνση δεν είναι μια «δική μας ανάγκη». Είναι ανάγκη των καιρών.

Απευθύνουμε αυτή την πρόταση πρώτα από όλα σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού, του αγροτικού και του νεολαιΐστικού κινήματος με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες, τις διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs