Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τοποθέτηση του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με τα γεγονότα της Πάτρας

1. Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την κατηγορηματική καταδίκη του για την οργανωμένη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14.09 από ομάδα μελών της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ) σε βάρος φοιτητριών και φοιτητών, μελών του φοιτητικού σχήματος Αντίλογος των Μηχανολόγων Πάτρας και άλλων σχημάτων της ΕΑΑΚ, μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης (ΑΡΑΝ) στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στην αριστερά που εμείς παλεύουμε για να διαμορφώσουμε. Είναι ξένες και εχθρικές στην αντικαπιταλιστική αριστερά τόσο αυτές όσο και όποιοι τις υλοποιούν και τις στηρίζουν.*

2. Δεν κλείνουμε τα μάτια σε τέτοια φαινόμενα, ούτε τα προσπερνάμε. Για μας η αριστερά του καθημερινού αντικαπιταλιστικού αγώνα είναι μια αριστερά που λογοδοτεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία και δεν φοβάται να κάνει την αυτοκριτική της για κάθε τι στη φυσιογνωμία και την πρακτική της που την κάνει να απομακρύνεται από το στόχο της επαναστατικής ανατροπής. Θέλουμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εκφράσει την ανάγκη μιας άλλης αριστεράς, που τόσο η καθημερινή της δράση όσο και το ήθος των αγωνιστών και αγωνιστριών της, να αποπνέει ότι πράγματι μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς εξουσιαστικές σχέσεις, χωρίς ιεραρχικές λογικές, χωρίς διακρίσεις και σεξισμό. Θέλουμε την αριστερά που δεν βάζει τους όποιους μικροηγεμονισμούς και συσχετισμούς πάνω από τις ανάγκες του κινήματος, προβλήματα που αναδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό και λέμε όχι σε κάθε λογική οργανωτικής κατίσχυσης, γι’ αυτό και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρήση φυσικής βίας για την επίλυση πολιτικών διαφορών. Επιμένουμε στο σεβασμό κάθε διαφορετικής άποψης, στην ανοιχτή και βαθιά δημοκρατική λειτουργία, στην προώθηση της ενότητας, της συλλογικότητας και της συντροφικότητας. Η διαμόρφωση μιας τέτοιας φυσιογνωμίας είναι μια διαρκής μάχη που αφορά όλους και όλες τους αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

3. Καλούμε όλο το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ειδικά στην νεολαία, να αξιοποιήσει αυτήν τη συζήτηση γι’ αυτά τα θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα ως αφετηρία για ένα νέο βήμα στην ωρίμανση και ανάπτυξη του εγχειρήματός μας. Να συσπειρωθεί πάνω στην βάση των συλλογικών μας αποφάσεων, να δυναμώσει την ενότητά της, να βαθύνει το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και συζήτησης όλων των ζητημάτων. Να διασφαλίσει και να αναπτύξει την ενότητα όλων των σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους χώρους δουλειάς, γειτονιών και σπουδών. Πάνω από όλα να δώσει όλες τις δυνάμεις της στη μεγάλη κοινωνική και πολιτική μάχη ενάντια στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

* Οι σύντροφοι της ΑΡΑΣ εκφράζουν τη διαφωνία τους με την διατύπωση του σημείου 1 της παρούσας ανακοίνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs